Atabey Belediyesi'nden Milli Eğitim'e geçen 13 işçi maaş kayıpları için mahkemeye başvurdu. İş Mahkemesi, işçileri haklı buldu, kişi başı 1.5 yıl için 40-50 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi. Ancak...

Devletin Belediyelerde daimi işçi kadrosunda çalışanların başka kurumlara naklini izin veren uygulamasından Isparta'da da çok sayıda işçi faydalandı. Birçok belediyede daimi işçi kadrosunda bulunanlar Milli Eğitim başta olmak üzere birçok kamu, kurum ve kuruluşuna geçiş yaptı. Bu haktan faydalanıp da maaş düşmesi nedeniyle mağdur olanlar da var.

Devletin verdiği nakil hakkı kapsamında Atabey Belediyesi'nden Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geçiş yapan işçiler maaş kaybı mağduriyetini yaşayanlar arasında. Ancak o işçiler oturup ağlamak yerine maaş kaybından doğan haklarının peşine düştü. Avukat tutup, konuyu yargıya taşıyan 13 işçi, yargı sürecinden zaferle çıktı. Isparta İş Mahkemesi, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geçiş yapan 13 işçinin maaş kaybına uğradığı sonucuna vardı ve 1.5 yıllık süre için kişi başına 40-50 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi. Mahkeme kararında işçilerin maaşlarının eski seviyeye çıkarılmasını istedi. İş Mahkemesi'nin kararı gereği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan 13 işçiye kişi başı 40-50 bin TL tazminat ödemesi gerekiyor. Ancak bu iş bu kadar kolay olmadı.

13 işçi adına dava açan avukatlar, Milli Eğitim yönetiminin tazminatları ödememesi üzerine icra takibi başlattı. Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yönelik başlatılan icra takip işlemi Milli Eğitim yönetimini kızdırdı. İddialara göre, Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, mahkemeyi kazanan 13 işçiyi odasına çağırarak davaların geri alınmasını istedi. Milli Eğitim Müdürü Can'ın işçilere 'burada tüyü bitmedik yetimin hakkı var, davanızdan vazgeçeceksiniz' dediği öğrenildi.

Kişi başı 40-50 bin TL değişen rakamlarda tazminat almaya hak kazanan Milli Eğitim işçileri, bu tehdite rağmet mücadelesini sürdürüyor. Avukatların Milli Eğitim yöneticileri ile görüştüğü tazminat hakkının ödenmesini istediği öğrenildi. Milli Eğitim yönetimi, ya İş Mahkemesi kararını temyize götürecek ya da işçilerin tazminatları ödenecek.

Akdeniz