MOBESE'ler yetersiz Emniyet Müdürü Mehmet Or, dün düzenlediği basın toplantısında kameralı şehir güvenlik sisteminin (MOBESE) önemine dikkat çekti.

Suçların önlenmesi ve suçluların bulunmasından kamera sistemlerinin Emniyete çok ciddi katkılar sunduğunu belirten Or, Valiliğin işyerlerinde kamera sayısının artırılması, olmayanların takması konusundaki genelgesini hatırlattı.

Söz konusu genelgenin ekonomik öneme haiz işyerleri için geçerli olduğunu belirten Or, "kuyumcu, benzinlik, galeri gibi işyerlerimizmde özellikle caddeye bakan kısımlarında kamera sayıları artırılmalı. Bu bizim için çok önemli. Esnaflarımızdan bu konuda zdestek bekliyoruz. Bu bizim işimizi de kolaylaştıracaktır" dedi.

 Isparta'da MOBESE'nin geliştirilmesi gerektiğini belirten Or, hazırlanan proje için 650 bin TL bütçeye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. İl Özel İdaresi'nin Emniyet Müdürlüğü'ne her türlü desteği verdiğinin altını çizen Or, kısıtlı bütçe imkanlarının MOBESE Projesi'nin gerçekleştirilmesine imkan tanımadığını itiraf etti.
 

Isparta'da 38 sabit, 7 hareketli, 16 plakala tanıma sistemli kamera olduğunu anlatan Or, daha da geliştirmek istediklerini söyledi. Emniyet Müdürü Or, Yalvaç, Şarkikaraağaç, Keçiborlu ve Uluborlu'da da kameralı güvenlik sisteminin kurulması için proje hazırlanıp, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sunulduğunu sözlerine ekledi.