Yaklaşık 30 yıllık bir geçmişe sahip olan Isparta Müzesi zorunlu olarak kapılarını ziyaretçilere kapattı. Müzenin etnografya salonunda farkedilen ve ziyaretçilerin can güvenliği açısından da tehlikeli olabileceği kanaatına varılan olumsuzluk nedeniyle yaklaşık iki ay önce kapatılan Isparta Müzesinde tadilat çalışmalarına önümüzdeki aylarda başlanacak. Konuya ilişkin olarak bilgi aldığımız İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, müzede yaşanan bu süreci şu şekilde dile getirdi:

“İlimiz Müze Müdürlüğü’nde  16.06.2014  günü yapılan sabah kontrolleri esnasında , Etnografya Salonundaki vitrin üzerinde tavanda traverten kaplamalarının deforme olmasından dolayı , yerinden ayrılarak asma tavanı delip Etnografya Salonu zeminine düştüğü görülmüştür.Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü teknik elemanları tarafından yapılan incelemeler sonucunda müzenin ziyaretçilerin zarar görebileceği nedeniyle müzenin ivedi olarak onarılması gerektiği belirtilmiştir. Etnografya Salonundaki vitrin üzeinde tavanda meydana gelen tahribat giderilmesi için Valilik Makamının 18.06.2014 tarihle  ve  2747 sayılı onay ile müzenin ziyarete kapalı tutulması bakanlığımız ve Kültür varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne iletilmiştir.

YENİDEN ZİYARETE AÇILACAK

Isparta Müzesi’nde yapılacak onarım süresinin , Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar ve görüşmeler sonucunda onarımın 15 Mart 2015 tarihine kadar sürebileceği belirtilmiştir. “

GEZİLEBİLECEK DİĞER MÜZELER

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kılıç , Isparta Müzesi’nin dışında da Isparta’nın birçok görülmesi gereken doğal güzellikleri ve müzeleri olduğuna dikkat çekti. Kılıç, “Yalvaç Müzesi , Uluborlu Müzesi , Sütçüler Antik kent Isparta’nın gezilebilecek diğer ören yeri ve müzeleri arasında yer almaktadır. Buraların da ziyaret  edilmesiyle kentimizin tarihi hakkında insanlar bilgi sahibi olabilirler. Vatandaşlarımızın bu tür yerleri de görmesi en büyük temennilerimiz arasındadır. Isparta Müzemizin de kısa sürede tadilat çalışmalarının tamamlanarak tekrar ziyarete açılması konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz ” dedi.