1977 yılında 1800 m2 kullanım alanı sunacak şekilde inşa edilen Isparta Müzesi, yeniden planlandı. AK Parti Milletvekili Said Yüce, 10 milyon bütçeli müze inşaatının ihalesi bu ay yapılacağını açıkladı.

Bina güçlendirmesi ve tadilat ihtiyacı nedeniyle 2 yıldan fazla zamandır kapalı tutulan Isparta Müzesi’nin inşaat planlaması tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Antalya Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü, Isparta Müzesi’nin bina güçlendirme ve tadilat projesini hazırladı. 1800 m2’lik Müzenin kullanım alanı 3000 m2’ye çıkartılıyor. Müze’ye işlevsel ilaveler yapıldı.

AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, Isparta Müzesi’nin çok daha güzel görünümüyle hizmete sunulacağını söyledi. Müze projesiyle ilgili bilgi veren Yüce, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan aldığı bilgiyi Akdeniz muhabiri ile paylaştı:

MÜZE’DE İŞLEVSEL ALAN ARTIRIMI

1977 yılında 1800 m2 kullanım alanı sunacak şekilde 3 katlı olarak inşa edilmiş olan mevcut bina depreme karşı güçlendirilmiş ve makan ilaveleriyle 3000 m2 kullanım alanı elde edilmiştir. Bodrum katı 646 m2’den 1029 m2’ye, zemin katı 929 m2’den 1197 m2’ye ve üst kat 239 m2’den 747 m2’ye çıkarılmıştır. 

YEPYENİ BİR TEŞHİR ANLAYIŞI 

Sergi alanlarındaki büyümenin yanında yeni depo alanları, laboratuvar ve çocuk atölyeleri ilaveleri müzeyi daha işlevsel kılmış, müzenin bütün envanterleri yeniden değerlendirilerek yepyeni bir teşhir ortaya konmuştur. 

Yeni teşhirde yalnızca arkeoloji ve etnografya değişl, kentin şahsiyetine dair sergi alanları da oluşturulmuştur.

İHALESİ BU AY YAPILACAK

Yapımına bu yıl başlanması planlanan yeni çevre düzenlemesiyle ve yeni teşhir salonlarıyla yaklaşık 10 milyon bütçeli müze inşaatının ihalesi önümüzdeki günlerde Antalay Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü’nce yapılacaktır.”