FARKLI BİR AKSTA İKİNCİ BİR ÜNİVERSİTE YERLEŞKESİ İÇİN FIRSATIMIZ VAR, KAÇIRMAYALIM

ISUBÜ’NUN KURULUŞU KOLAY OLMADI DOĞU-BATI DİYE İKİYE BÖLMEK KOLAY AMA ŞEHRİ BÜYÜTMEK GEREK

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi yerleşkesinin mevcutta Doğu-Batı şeklinde ikiye bölünmesine yönelik yaklaşımını yanlış buluyor, şiddetle reddediyoruz. SDÜ yerleşkesinin bulunduğu İstanbul Yolu aksı artık tıkandı, yoğunluk aşırı derecede arttı.

ISUBÜ Yönetiminden ve şehrimizin yöneticilerinden istenen 5 yıllık süreç içerisinde yeni bir aksta yeni bir üniversite kampüsü oluşturulması.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç başta olmak üzere ilimiz milletvekilleri, SDÜ yöneticileri ve siyasilerin yoğun çabası sonucunda kuruluşuna imza attığı Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi için henüz bir kampüs kararı alınmadı. Daha önce eski Doğumevi ve eski Devlet Hastanesi kampüslerinin üniversite yerleşkesi haline getirileceği söylenmişti ama son zamanlarda farklı bir görüş tartışılıyor. SDÜ’nün mevcut yerleşkesinin Doğu-Batı şeklinde ikiye ayrılarak Batı’da ISUBÜ, Doğu’da SDÜ’nün konuşlanması gündeme getiriliyor. ISUBÜ’nün kuruluşu için bu kadar emek harcanırken, kampüs için basit bir yaklaşımın ortaya konması geleştiriliyor. Isparta kamuoyunun ikinci üniversite hayali şehrin 2 rektöre sahip olması ile sınırlı değil.

ISUBÜ yönetimi başta olmak üzere şehrimizin yöneticileri ve siyasilerinden istenen yeni üniversite için yeni bir yerleşke. SDÜ’nun bulunduğu aks artık tıkandı. Çünür’de de yeni şehrin oluşturulmasından sonra üniversite aksı artık yoğunluğu kaldırmıyor. Özellikle mesai saatleri başlangıcı ve sonunda yaşanan trafik yoğunluğu insanları çileden çıkarıyor. 2 üniversitenin Doğu/Batı şeklinde aynı yerde olmasının bu yoğunluğun daha da artmasına neden olacağından endişe ediliyor. Yine böyle bir paylaşımda büyümeye devam eden SDÜ açısından da büyük bir sorun olacak.

ISUBÜ için 5 yıllık gelecek vizyonunda yeni bir yerleşke ya da birden fazla yerleşkenin oluşturulması isteniyor. Eski Doğumevi, eski Devlet Hastanesi, eski Gülkent Devlet Hastanesi, Yunus Emre Devlet Hastanesi (eski Askeri Hastane) yerleşkeleri ile birlikte Eğirdir Yolu üzerinde ya da Sav yolu üzerinde büyük bir yerleşkede konuşlanılabileceği ve şehir için yeni bir cazibe merkezi oluşturulabileceği ifade ediliyor.

ISUBÜ yönetiminin yeni yerleşkeler için YÖK’e bir talepte bulunup bulunmadığı bilinmiyor ama 5 yıllık bütçeleme döneminde böyle bir yaklaşımın ortaya konması elzem olarak görülüyor. Isparta’nın da AK Partili bir belediye başkanına kavuşması ile birlikte Vali Ömer Seymenoğlu, TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Milletvekilleri Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz’ün Isparta için bir gelecek vizyonu koyabileceği, Isparta’nın ikinci bir üniversite kampüsüne kavuşması fırsatının kaçırılmaması talep ediliyor.