Isparta'nın Global Markası  ''KİMO Tekstil'' ''Batı Akdeniz İhracat Şampiyonu'' Oldu

İspanya'da Tasarım Ofisi açan, İngiltere ve Rusya'da mağazaları olan; Dünya devi Mango, Zara, Bershka, Jane Norman London ile çözüm ortaklığı yapan Isparta'nın öz değeri Kimo Tekstil A.Ş., 2017 verilerine göre Batı Akdeniz'de 3 ayrı kategoride ''İhracat Şampiyonu'' oldu.

-Katma Değeri Yüksek İhracat
KİMO Tekstil Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Zübeyir Dilek, 2017 yılında 3 milyon adedin üzerinde katma değeri yüksek ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Aynı zamanda tasarım ve dizayn ihraç ettiklerini ifade eden Dilek, ''Isparta'ya böylesine bir katma değer sağladığımız için mutlu ve kıvançlıyız. Ürün, bilgi ve tasarım ihracatının Isparta'ya ilham vermesini umut ediyoruz'' dedi.

-Ödülü Bu Hafta Teslim Alacak
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) tarafından 3 farkı kategoride ''Şampiyon'' ilan edilen KİMO Tekstil A.Ş., ödülünü bu hafta Antalya'da düzenlenecek görkemli bir törenle teslim alacak. Temmuz 1996 tarihinde kurulan KİMO Tekstil, Isparta'da 250 kişiye istihdam sağlıyor. İstanbul'da pazarlama departmanında ise 40 kişilik bir kadrosu bulunuyor. ''Anadolu Kaplanı'' KİMO Tekstil'in ürünleri, bilgi ve tasarımları Dünya'da 6 bin noktada kullanılıyor.

-''Anadolu Kaplanı'' KİMO Tekstil'den ilham veren başarı hikâyesi
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (Isparta- Antalya ve Burdur) ''2017 Yılı Rekortmenler Listesi''ni tamamladı. Isparta'dan ilham veren büyük bir başarı hikâyesi çıktı.
Temmuz 1996 tarihinde kurulan KİMO Tekstil Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 3 ayrı kategoride ''İhracat Şampiyonu'' olmayı başardı:

1-Batı Akdeniz Şampiyonu:
KİMO Tekstil, kendi kategorisinde Isparta, Antalya ve Burdur'u kapsayan Batı Akdeniz Bölgesi'nde en yüksek ihracat rakamına ulaşan marka oldu.

2-Isparta Şampiyonu:

Şirket, Isparta özelinde bakıldığında da Kategori Şampiyonu unvanını elde etti

3-Tekstil, Hazır- Giyim Şampiyonu:

''Anadolu Kaplanı'' KİMO A.Ş. ''Hazır Giyim ve Tekstil'' Kategorisi'nde de ''ŞAMPİYON'' unvanı kazandı.
-Isparta'nın toplum ihracatının yüzde 8'ini tek başına KİMO Tekstil yaptı

2017 yılı içerisinde KİMO Tekstil, Isparta'nın total ihracatının yüzde 8'lik dilimini tek başına gerçekleştirdi.
Şirket, 2017 yılı içerisinde 2016'ya kıyasla total ihracatını da yüzde 400 oranında artırmayı başardı.

KİMO Tekstil, 2017 yılı içerisinde 3 milyon adet üzerinde ürün ihracatı gerçekleştirdi. Ürünler Dünya'da 6 bin noktada değerlendirildi.
-Zübeyir Dilek: ''Bu Anadolu'dan Dünya'ya yazılan bir başarı hikâyesidir''

KİMO Tekstil Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Zübeyir Dilek, böylesine bir başarıyı ''Anadolu Kaplanı''nın yazmasını çok önemsediklerini söyledi.

İspanya'da Tasarım Ofisi, İngiltere ve Rusya'da mağazalarının bulunduğunu; Mango, Zara, Bershka, Massimo Dutti, Kiddys Klass, Pull& Bear, Oysho, Betty Jakson Black, Dorothy Perkins, Jane Norman London, Lefties başta olmak üzere Dünya devi kurumlarla stratejik çözüm ortaklıkları yaptıklarını anlatan KİMO Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Zübeyir Dilek, sözlerini şöyle sürdürdü:

-''Aynı zamanda bilgi, tasarım ve dizayn da ihraç ediyoruz''
Kuruluşumuz olan Temmuz 1996 tarihinden bu yana ihracat odaklı şekilde çalışıyoruz. Son yıllarda ürün ihracatının yanı sıra bilgi ve dizayn transferine de başladık. Bu çok değerli bir alandır. Zira katma değeri çok yüksek ihracat yapıyoruz. Isparta'nın, Batı Akdeniz'in, Anadolu'nun kısacası Türkiye'nin ihtiyacı da bu değil mi? 

Katma Değeri Yüksek İhracat
Yine yakın bir süre önce İspanya'da Tasarım Ofisi açtık. Türkiye'nin böyle bir başarı elde etmesi çok değerli…
Isparta'dan; Anadolu'dan böyle bir marka inşa etmenin sevincini yaşıyoruz. Bu kıvanç verici tabloyu Isparta ile paylaşmak istedik.

Örneğin Dünya devi Zara ile çalışıyoruz.
İspanya'da yeni ofis açtık.
İstanbul'da 40 kişilik bir ekipten oluşan kadromuz var.
Isparta'da da üretim gerçekleştiriyoruz. Totalde 250 kişiye istihdam sağlıyoruz.
Biz global hareket edebilen bir şirketiz. Ancak köklerimiz, bağlarımız Isparta'da

Şirket Merkezi Isparta

2017 yılında ihracat yolu ile elde ettiğimiz dış ticaret geliri Isparta'ya yazıldı.
Kaynaklarımız Isparta'nın bankalarında

İstanbul, İspanya, İngiltere, Rusya ofisini Isparta'dan yönetiyoruz
Isparta'da doğduk. Isparta'ya kalpten bağlıyız. Vefa borcumuzu da istihdam sağlayıp, döviz girdilerini burada muhafaza ederek ödüyoruz.''
-''Başarı hikâyesini Isparta'ya ilham vermesi için paylaşıyoruz'' 

BAİB tarafından verilen 3 ayrı İhracat Şampiyonu Ödülü'nü bu hafta teslim alacaklarını anlatan KİMO Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Zübeyir Dilek, tüm bu bilgileri de Isparta'ya ilham vermesi; yeni girişimcileri cesaretlendirmesi için paylaştıklarını anlattı.
Isparta'dan global ölçekte hareket edebilen, ürün yanı sıra bilgi, tasarım, dizayn transfer edebilen ''Anadolu Kaplanı'' çıkmasının çok değerli ve anlamlı olduğunu belirten

Dilek, sözlerini şöyle tamamladı:
''Isparta için artı değer üretmeye devam edeceğiz. Dileriz Isparta'dan büyük başarı hikâyeleri yazan yeni ''Anadolu Kaplanları'' çıkar.''

-KÜNYE
-Temmuz 1996'da üretime başladı
-30 bin m2 Yerleşke'ye sahip
-Üretim alanı 7 bin 500 m2
-Yıllık üretim kapasitesi 1 milyon parça
-Günlük ortalama 4 bin 500 parça üretim gerçekleştiriliyor
-250 kişiye istihdam sağlanıyor
-İstanbul, İspanya, İngiltere ve Rusya'da ofisleri bulunuyor
-KİMO Tekstil'in ürünleri Dünya'da 6 bin noktada kullanılıyor
-KİMO Tekstil Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Dünya'da çalıştığı kurumlar:
-Mango
-Zara
-Bershka
-Massimo Dutti
-Kiddys Klass
-Pull& Bear
-Oysho
-Betty Jakson Black
-Dorothy Perkins 
-Jane Norman London, Lefties