Kadın İl Müftü Yardımcıları atamaları ile birlikte, Isparta’ da ilk kez kadın Müftü Yardımcısı görev aldı.

İl Müftü Yardımcısı Enise ERKOÇ ile birlikte Isparta İl Müftülüğünde Müftü Yardımcı sayısı 5 oldu.Dini hizmetler ve vatandaşa dini anlatmalar artık daha rahat yapılacak.

Enise ERKOÇ Kimdir?

Bitlis- Güroymak’ta doğdu.

Manisa-Alaşehir’e bağlı Aydoğdu Köyü İlköğretim Okulu’nda ilkokul eğitimini tamamladı. Orta öğretimin iki buçuk yılını Mersin-Mut İmam Hatip Lisesi’nde; geri kalanını ise, Aydın-Nazilli İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

1999’da Nazilli İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu.

2004 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

2007’de Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Temel İslam Bilimleri-Tefsir alanında “İbn Atiyye el-Endülüsi’nin el-Muharrerü’l Veciz’inde Ulumu’l-Kur’an” adlı tezini verdi.

2007-2010 yılları arasında Kayseri-Tomarza’da Kur’an Kursu Öğreticiliği yaptı.

2010’da Bitlis-Tatvan’da bir süre İlçe Vaizliği yaptı.

2010-2013 yılları arasında da Erzurum Merkez Vaizi olarak çalıştı.

2013-2017 yıllarında Edirne’de İl Vaizliği yaptı.

Vaaz-İrşat faaliyetlerinin yanı sıra, yaklaşık üç yıl Edirne Aile ve Dini Rehberlik Koordinatörü olarak çalıştı. Edirne özelinde “Erken Evliliğin Önlenmesi” ve “Bağımlılıklarla Mücadele” konularında İl Belediyesi Aile Danışma Bürosuyla ortaklaşa projeler yürüttü. Dezavantajlı Kesimlerde Dini Bilincin Geliştirilmesine yönelik özgün projeler ile “Yaz Kur’an Kurslarında Müfredat Dışı Davranış Eğitimleri” üzerine çalışmalar yaptı.

“Türk Tasavvuf Musikisi ve Çeşitli Makamlarda Kuran-ı Kerim Okuma” üzerine Prof. Dr. Ali Ortapınar Hocadan altı aylık bir eğitim aldı. Yunanistan’ın birçok ilinde, Batı Trakyalı vatandaşlarımızla çeşitli dini ve kültürel etkinliklerde bir araya geldi.

Birçok ilde Huzurevi, Kadın Konukevi, Çocuk Sevgi evleri gibi Sosyal Hizmet alanlarında görevler aldı. Erzurum’da Palandöken gazetesinde çok sayıda makale ve yazılar yazdı. Çeşitli zamanlarda illerde bazı yerel TV programlarında görevler aldı.

2013 yılında Hac mevsiminde Bayan Din Görevlisi olarak; 2016’da Vaaz-İrşat Ekibinde Otel İrşat Sorumlusu olarak Umre görevinde bulundu.

2017’de D.İ.B. Personeli Hac-Umre Tercümanlık Sınavını kazandı.

2017- 2019 yılları arasında Aydın İl Müftü Yardımcısı olarak görev yaptı.

Aydın’da Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler’de görevli Bakım Personeline yönelik “İlim ve Hikmetin İzinde Aydınlık Geleceğe”, Yatılı Kur’an Kurslarına yönelik “Geleceğimle Buluşuyorum”, 4-6 Yaş Kur’an Kursları Veli Eğitimleri kapsamında “Unutulan Değerlerle Değerlenelim” projesini ve Müftülük bayan personeline yönelik “Medeniyet Okumaları” adlı projeleri yürüttü. Pek çok konuda hazırlamış olduğu sunumlara aydın.diyanet.gov.tr ADRB/materyal sekmesinden ulaşılabilir.

13 Mayıs 2019 tarihinde fiili olarak Isparta Müftü Yardımcılığı görevine başladı. Farsça dili üzerine Merhum Prof. Dr. Abdülkadir Şener Hocadan özel dersler aldı. İyi düzeyde Arapça ve İngilizce bilmektedir. 

Enise Erkoç evli olup, halen Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Temel İslam Bilimleri alanında “Kur’an-ı Kerim’de İlahi Rahmetin Beşeriyete Tecellisi” adlı Doktora Tezine devam etmektedir.