Isparta Yeni çevre yolu, Sav'dan gelerek organize sanayi ve havaalanına bağlanıyor.

Yeni Çevre yolunun toplam uzunluğu 22 km olacak. Konuyla İlgili araştırma yapan Haber32 muhabiri Isparta yeni çevre yolunun Akkent TOKİ'nin altından girerek, Göltaş Kavşağı'na bağlanacağını bildirdi.

Öte yandan Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü kaynaklarından edinilen bilgilere göre, "Isparta yeni Çevre yolu sondaj ve istimlak işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. İmar düzenlemeleri, kamulaştırmayla ilgili son çalışmaların devam ettiğini ifade eden yetkililer kamulaştırma çalıştırmaları zaman alıyor. Belki biraz zorlanacağız ama Isparta'nın gelecekteki gelişme alanlarına da hizmet edecek bir çevre yolu olacak" görüşünü ifade ettiler.

 Isparta'nın önümüzdeki gelişme sürecinde şehir içinde kalmış olan ve yetersiz olduğu düşünülen çevre yoluna alternatif olabilecek bir güzergah planlaması yapıldı. Bunu yaparken özellikle Eğirdir yoluna uygun bir noktadan bağlantı vermesini sonra İstanbul yönüne uygun yerden bağlantı vermesini ayrıca otoyol bağlantısı da olmasıda planlandı.

SAVDAN AYRILIP GÖLTAŞ'A BAĞLANIYOR

Isparta yeni çevreyolu Sav Beldesi'nden ayrılıp bir kavşakla Isparta yolunu keserek devam ediyor. Tüm imar yolları da dahil tamamını farklı seviyeli çözümlernen proje için Isparta'da hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Yol güzergahında Geçilmesi zor olan yerler ve bazı tarım arazileri var. Buralar ise alt geçit ve köprülerle geçiliyor. Yeni Isparta Çevreyolunda Bozanönü köyüne bir bağlantıda yapılmış. Böylece Bozanönü Tren istasyonundan geçip Göltaş'ın önüne çıkan ve buradan Koçtepe köyünden mevcut çevreyoluna bağlanacak yeni yol Isparta'non 100 yıl sonrasına hizmet vermek üzere planlanmış durumda.

Express Gazete

İŞTE YENİ ISPARTA ÇEVREYOLU SON GÜZERGAHI