Amaç; daha önce Türkiye’yi keşfetmemiş olan yabancı turistin ilgisini çekerek turizm gelirlerini arttırmaktır.

38 İLDE KARAVAN TURİZMİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa geliştirilen proje kapsamında 38 ilde karavan turizmi için çalışmalara başlandı.

Şanslı illerden birisinin de Isparta olduğunu belirten Isparta MÜSİAD Şube Başkan Yardımcısı Müjgan Cingöz, Karavan Park projesi ile Türkiye’nin yeniden yerli ve yabancı turist için cazibe merkezi olacağını söyledi.

ISPARTA MÜSİAD TURİZM ALANINDA DENEYİMLİ BİR ŞUBE

38 il arasına Isparta’nın da yer almasını sağladıklarını ifade eden Cingöz; “Biz Isparta MÜSİAD Şubesi olarak zaten daha önce kırsal turizmi kalkındırmaya yönelik olarak güzel bir projeyi yürütmüştük. Bu proje doğrultusunda 18 ila 60 yaş arasındaki 70 tane kadınımıza yaşadıkları yere turizm tanıtım faaliyetlerinde destek sağlasınlar diye eğitim vermiştik. Şimdi onlar Güneykent ve Kuyucakta eğitimli olarak faaliyetlerini sürdürmekteler. Yani biz Isparta MÜSİAD Şubesi olarak turizm alanında tecrübeli bir şubeyiz. Bu doğrultuda genel merkezimizde karavan park projesi ortaya çıkınca bizde Isparta’mızı projenin içine dâhil ettirdik” dedi.

KARAVAN TURİZMİ İÇİN GÜVENLİ YERLER OLUŞTURULACAK

Isparta özelinde yer belirleme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Cingöz; “Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız bu projeyi çok destekliyorlar. Kültür ve Turizm İl Müdürümüz Ali Göçer Bey bizlere destek sağlıyor. Şuan karavan park turizmi için 15 alternatif yer belirledik. Bu rakamı karavan turizmi için en uygun olan yerleri belirleyerek 2 veya 3 merkeze düşüreceğiz. Her karavan için 80 ile 100 m2 park alanı düşünüldüğünden seçilecek alan en az 11 bin dönüm olacak ve yöresel alışveriş yerleri, sportif faaliyetler, bisiklet yolları, çocuk oyun parkları gibi sosyal donatılar ile elektrik, su gibi temel altyapı ihtiyaçları olacak. En önemlisi de güvenli yer olacak” diye konuştu.

ISPARTA TURİZM ALANINDA ZENGİN BİR POTANSİYELE SAHİP BİR İL

Karavan turizmin Isparta için çok avantajlı olacağına dikkat çeken Cingöz son olarak şunları söyledi; “Isparta zaten doğa turizmi anlamında zengin bir potansiyele sahip bir il. Pandemi ile turizm alışkanlıklarının değiştiği bu günlerde karavan turizmi Isparta için çok iyi olacak. Karavanını kampa kuran turist bulunduğu bölgeye yakın yerleri gezecek ve tanıyacak ayrıca ilin ekonomisine de katkı sağlayacak. Bu Isparta’nın daha iyi tanınması açısından çok önemlidir. Karavan park projesi heyecan verici bir proje, turizme can suyu olacak bir proje, onun için biz yoğun emek harcıyoruz. İnşallah hayata geçer ve Isparta’mız içinde iyi olur.”