Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, OSB’nin genişlemesini engelleyen Mania Planındaki acı gerçekleri kamuoyuyla paylaştı. Süleyman Demirci Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemesi yünündeki çalışmaları Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Mania Planı'na takıldı. Mania Planının genişleme bölgelerinde 6 metre yüksekli: katıma izin vermesi sanayi bölgesinde büyümenin önüne set oluşturuyor.

Mevcut sanayi bölgesinde 26 metre yükseklik kotuna izin veriliyor ama yeni yatanlar için tahsis edilecek arazi sadece 2 tane kaldı. OSB'deki tıkanıklım tek çözümü; başka bir yerde yeni bir organize sanayi bölgesi oluşturmak. AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Basın Kulübü’nde acı gerçeği kamuoyu ile paylaştı. Mania Plan inin katı kuralları olduğunun akını çizen Bilgiç, *ÖSB Başkan imiz Mustafa Bey Ankara'da beni ziyaret ettiklerinde tesadüfen Ulaştırma Bakanımızla da birlikte olduk. Konuyu dile getirdik. Ama bu katı bir kural. Burada esneklik olmuyor. O yüzden farklı bir çözümü
Isparta’ya taşımamız gerekiyor Mutlaka yeni bir OSB'yi süratle Isparta’ya kazandırmamız gerekiyor” dedi.

BÜYÜK YATIRIMLAR İÇİN YENİ OSB

Isparta’da büyük sanayi yatırım lan için ikinci OSB mutlaka ihtiyaç olduğunun altını çizen Bilgiç, "Isparta’nın 2. Büyük OSB'ye ihtiyacı var. Büyük parseller içerisinde sektörel yatırımların olacağı büyük
OSB'yi Isparta’yla kavuşturmamız gerekiyor" diye konuştu. Yalvaç OSB’dc de kamulaştırmaya haşlamak için 1 milyon TL ödeneğe ihtiyaç olduğunu kaydeden Bilgiç, bürokratik sürecin tamamlanmasından sonra paranın aktarılacağını belirtti.

DEREBOĞAZI BİRAZ GECİKTİ

Milletvekili Bilgiç,Torba Yasa kapsamında mücevher sektörüyle ilgili de bir düzenleme yapıldığını anlattı. Mücevher konusunda imalat üssü olmak için sektör temsilcileriyle sürekli diyalog halinde olduklarını kaydeden Bilgiç," Bu konuda Isparta’da bir üs olabilir 5-6 bin kişilik çalışma kapasitesini Isparta’da yaratabiliriz. Bunu da takip ediyoruz" dedi. Plan ve Bütçe Komisyon Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Dereboğazı Yolu konusunda da müjdeli bir haber verdi. Proje ihalesinin gerçekleştirileceğini açıklayan Bilgiç, şöyle dedi: "Bölünmüş yolda biraz geç kafanmış olabilir. Ama oradaki 80 km’nin proje ihalesine bu yıl çıkılacak. Projesi süresinin 1-1,5yıl arasında olduğunu tahmin ediyoruz. Akabinde proje yapım ihalelerine çıkılacak. Bakanımız ve diğer arkadaşlarımızla görüştük ve bu işi hızlandırdık. Bu yol kadar Gelincik yoluyla da ilgileniyoruz. Önümüzdeki yıl bu yolu da Ispartalı ve Burdur hemşeri terimizi kavuşturmuş o kurağız.

GÜNAYDIN’A BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR

Milletvekili Bilgiç, Şehir Hastanesinin tapu devri konusunda Belediye Başkanı Günaydına bir kez. daha teşekkür etti. Bilgiç, "Şehir Hastanesi’nde arsa meselesi geciktirildi. I milyon 400 bin bedel 3 milyona çıkartıldı. Biz ona da tamam dedik. Torba Yasa gündeme gelip de belediyelerin de borçlarını yapılandırmaları gündeme gelince başkanı aradım. Torba yasa geldi. Artık arazinin tapu devrini yapın.

Yapılandırma yapılana kadar bu paranın başına bir şey gelmeyecek ve ödetmeyeceğim’ dedim. Kendisi de snobun tapu devrini yaptı. Bende kendisine teşekkür ettim, Isparta’nın menfaati olduğunda teşekkür etmelisiniz. Isparta’ya hizmet noktasında biz üzerimize düşeni yaparız ve yan faş gördüğümüzü de söyleriz" diye konuştu.

Akdeniz