Isparta Belediyesi tarafından başlatılan otopark hamlesi devam ediyor. 2 otoparkın yapım çalışmaları devam ederken, 3.otoparkın yapımı ise başlıyor. Yine 4.otoparkın projeleri de hazır hale getirildi. Otoparkların yapımının en kısa sürede tamamlanması için belediye gece-gündüz çalışmalarına devam ediyor

Isparta Belediyesi önünde bulunan ve yeraltına 3 kat olarak inşa edilen otoparkın ilk katı tamamlandı. Gece gündüz çalışmaları devam eden otoparkın ilk katının betonları da gece döküldü. Çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, otopark projesinin tamamen belediye tarafından çizildiğini söyledi.

Otoparkın çok fonksiyonlu olarak düşünüldüğünü kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehirde otopark sorununun tamamen ortadan kaldırılacağını, belediyenin yaptığı otoparkların yanı sıra belediye meclisinin aldığı karar gereğince de yeni yapılan konutlarda otopark zorunluluğunun getirildiğini kaydetti. ‘8 aydan buyana daire başına en az bir otopark zorunluluğu getirdik ve bu titizlikle uygulanıyor’ diyen Başkan Günaydın, “Belediye olarak inşasına devam ettiğimiz otoparkımız tüm normlara uygun yapılıyor. C40 beton kullanılıyor, depreme dayanıklı yapılıyor. Otoparkımız içerisinde 8 metrelik yollar bulunuyor. Otoparkımız tüm teknik özelliklere ve günün şartlarına uygun inşa ediliyor.
Otoparkımız havadar, aydınlık ve güvenli olacak” dedi.

Belediye önü yer altı otoparkı ile 189 araç kapasitesine çıkarılan, yenileme ve restorasyon çalışmaları devam eden Halı Sarayı altında bulunan otoparkta da çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini aktaran Günaydın, bu otoparkta da her türlü detayın bulunacağını belirtti. ‘Gelecek nesillere teslim edebileceğimiz otoparklar kuruyoruz. Bu çalışmalarımız Türkiye’ye örnek çalışma olacaktır” şeklinde konuştu.



Isparta’da altyapının tamamlandığını ve bunun ardından da yer altı otoparklarının yapımına geçildiğini kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Altyapı çalışmalarımızı gerçekleştirmek ve sonuca ulaştırmamızın bir nedeni de yer altı otoparklarımızı yapabilmekti” derken, şehirde 4. otoparkın yapımı için de projelerinin hazır olduğunu kaydetti. Başkanlığı döneminde şehre 8 ayrı noktada otoparkın yapımının hedeflendiğini belirten Günaydın, ihalesine ve yapımına başlanan her otoparkın paralarının da hazır halde olduğunu dile getirdi. Günaydın, “Tüm Ispartalılara ve müteahhitlerimize duyuruyorum. Hangi projemize başladıysak hepsinin parası hazır ve blokelidir. 250 km altyapıyı ve 200 km yol yapan bir belediye olarak bu otoparklarımızı da yapacağız” görüşlerinde bulundu.

Muhalefette olan bir belediye başkanı olmalarına rağmen batık bir belediyeden yatırım yapabilen bir belediye haline geldiklerine de değinen Günaydın, bunun ekonomik çalışma sistemi ile gerçekleştiğini ifade etti. Şehirde otopark sorununun çözüleceğini ve yollardaki araç parklarına yasak getirileceğini dile getiren Başkan Günaydın, araç parkının yasak hale gelen caddelerde de bisiklet yollarının devreye gireceğini aktardı.
‘Huzur kenti Isparta’yı hedefliyoruz’ diyen Başkan Günaydın, yaşanabilir iller arasında 3.sırada olduklarını kaydederken, “Bu çalışmalarımızın da tamamlanmasıyla birlikte şehrimiz açık arayla birinci sırada yer alacaktır. Çalışmalarımızın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.