Birinci Dünya Savaşı’nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı Ordusu’nun Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin tek bir kurşun bile sıkmadan donarak şehit olduğu Sarıkamış Harekatı, 103’üncü yılında Isparta’da düzenlenen etkinlikle anıldı.

Isparta Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış şehitlerinin 103’üncü şehadet yıldönümünde yürüyüş ve anma programı düzenlendi.

Isparta Endüstri Meslek Lisesi önünde başlayan anma yürüyüşüne, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı P.Alb. Ferat Vural, Belediye Başkanvekili Recep Erdem, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker, öğrenci, öğretmen, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş öncesinde katılımcılara, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan, üzerlerinde ‘Türkiye şehitlerine yürüyor’ ve ‘Sarıkamış şehitleri’ yazılı Türk bayraklı atkı ve şapka dağıtımı yapıldı.

Yürüyüşün ilk sırasında ise ‘Sarıkamış Şehitleri’ yazılı pankartta, ‘Vefakar gençlik, fedakar ecdadını unutmayacak’ ibaresi yer aldı.

6 Mart Atatürk ve Mimar Sinan Caddesini takiben, Türk bayrağı ve Isparta Belediyesi Erenler Mehteran Takımı öncülüğünde yürüyen topluluk, zaman zaman ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ şeklinde sloganlarla Kaymakkapı’ya kadar ilerledi.

Düzenlenen yürüyüş, çevredeki esnaf ve vatandaşlardan da yoğun ilgi görürken, bazı vatandaşlar yürüyüşü cep telefonu kameralarıyla kaydettiler.

“Büyük kahramanlıklar ve fedakarlıklar gösteren bir milletiz”

Isparta’da düzenlenen anma etkinliği ile ilgili yürüyüş sırasında pazar tatilinde ecdadına yürüyen vatandaşlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Şehmus Günaydın, “Yürüyüşte gerçekten güzel bir manzara var. Geçen yıllarla mukayese ettiğimiz zaman bu yılki yürüyüşümüzün çok daha kalabalık olduğunu görüyoruz. Bu da Ispartalı hemşehrilerimizin hassasiyetini ortaya koyuyor. Tarihimiz kahramanlıklarla ve başarılarla dolu. Biz, vatanımız - bayrağımız ve ezanımız için büyük kahramanlıklar ve büyük fedakarlıklar gösteren bir milletiz. İşte, Sarıkamış Harekatı da bunlardan bir tanesi. Şehitlerimizi anma adına yapılan bu etkinlikte, destek ve katkı veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum” dedi.

Isparta Belediyesi Kültür Merkezi önüne kadar devam eden anma yürüyüşü, şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen anma etkinlikleriyle devam etti.