Isparta Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, Şehir Hastanesi karşısında eczane açılması için 3 eczacının başvuru yaptığını belirterek, önümüzde hafta başvuruların sonuca bağlanacağını bildirdi. Garğın, mevcut hastane etrafındaki eczacıların da kendilerine bir yol aramaya çalıştıklarını dile getirdi. 

Isparta Şehir Hastanesi, 20 Mart Pazartesi itibariyle hizmet vermeye başlayacak. Ancak Şehir Hastanesi’nin etrafında eczane olmaması ve mevcut hastaneler civarındaki eczacıların yeni bölgeye taşınamaması büyük bir sorun oluşturuyor. Bu kapsamda Şehir Hastanesi karşısındaki ada için Belediye Meclisi’nden imar düzenlemesi geçmişti. Fakat şuana kadar o bölgede bir eczane açılmadı. Isparta Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın, şimdiye kadar 3 eczacının Şehir Hastanesi karşısındaki bölgede eczane açmak için kendilerine müracaat ettiğini belirterek, “Gelecek hafta içerisinde evraklarını inceleyeceğiz, uygun olursa orada başlayacaklar diye düşünüyorum. Bu sayı artabilir” dedi.

HERKES KENDİSİ BİR YOL ARAMAYA ÇALIŞIYOR

Öte yandan mevcut hastanelerin etrafındaki eczacı esnafı için belirsizliğin sürdüğünü ifade eden Garğın, “Herkes kendisi bir yol aramaya çalışıyor. 1-2 meslektaşımız Aile Sağlığı Merkezi yanına taşınmaya çalışıyor. O yönde başvuruları var. Ama o bölgede 40 meslektaşımız var, 5’inin durumu böyleyken 35’inin durumunu kestiremiyoruz” diye konuştu.