Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Yavuz, Isparta’nın tek kalemde aldığı en büyük yatırım olan Isparta Şehir Hastanesi’ndeki bilinmeyenleri anlattı. Hastane içerisine açılacak yeni bölümler için doktor sıkıntısının olduğunu ifade eden Genel Sekreter Yavuz, konuyu Sağlık Bakanlığı’na ilettiklerini açıkladı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Yavuz, Isparta’nın tek kalemde aldığı en büyük yatırım olan Isparta Şehir Hastanesi’ndeki bilinmeyenleri anlattı.
Isparta Şehir Hastanesi’nde Onkoloji bölümü başta olmak üzeri bazı bölümlerde doktor eksikliklerinin olduğuna değinen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Yavuz, sorunun bir ay içerisinde çözüleceğini söyledi.

YENİ BİR  HASTANEYİZ, HASTALARIMIZ BİRAZ SABRETSİN

Genel Sekreter Yavuz, Isparta Şehir Hastanesi’nin yeni bir hastane olduğunu belirterek, sistemin oturması için Isparta Halkının sabır göstermelerini istedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri, Sağlık Bakanlığı’nın Isparta Şehir Hastanesi’nde hasta mahremiyeti açısından doktorlara tıbbi sekreter vermediğini belirterek, veri girişlerini hekimlerin yapması nedeniyle polikliniklerde bir yavaşlık olduğunu ve bu nedenle vatandaşların acil servise yöneldiğini, burada da yoğunluk oluştuğunu dile getirdi. 

BAKANLIK HASTA MAHREMİYETİNİ ÖNEMSİYOR 

Acil servislerde bir takım yoğunluklar olduğunu ifade eden, hekimlere sekreter verilmemesinin hasta mahremiyeti açısından olduğunu kaydeden Sekreter Yavuz, şunları söyledi: “Acil servisimizde bir takım yoğunluklar var. Bunun biz de farkındayız. Şehir Hastanemizde veri girişlerini hekimlerimiz yapıyorlar. Bu durum hasta mahremiyeti açısından Sağlık Bakanlığı’nın önem verdiği bir konu. Bu anlamda bakanlığımızın talimatları gereğince hastalarımız hekimlerle baş başa. Yanlarında hasta mahremiyetini bozacak üçüncü bir kişi yok. Bu sürece alışma noktasında belki bir süre işleyişlerde yavaşlık söz konusu. Bundan kaynaklı acil servis hasta sayımızda artış var. Biz bu sorunu hekim ve yardımcı sağlık personel görevlendirmelerimizle aşmaya çalışıyoruz. Günlük yaklaşık 5 bine yakın hasta poliklinik sayımızla hizmet veriyoruz. 

HEKİMLERİN VERİ GİRİŞİYLE İLGİLİ BİR YAVAŞLIK SÖZ KONUSU 

Bir ev taşıdığınız zaman bile bir takım sıkıntılarınız olabiliyor. Bu anlamda bu sıkıntılar olmasın diye tüm personelimizle hastanemize geldik ve eğitimlerimiz verdik. Ama yepyeni bir binadayız. Hekimlerin veri girişiyle ilgili bir yavaşlık söz konusu. Buna alışında hızlanma olacaktır. Biraz sabır diyoruz. Yatan hastalarımızı ziyaret ettim. İstisnasız hepsi yapandan yaptırandan Allah razı olsun diyor. Otel konforunda üst düzey bir hizmet veriyoruz. Sadece poliklinik hizmetlerinde çalışanlarımızın sisteme alışma süreci var. Ona da alışınca bir çok hizmetimizin daha güzel olduğunu göreceğiz. Verdiğimiz tüm hizmetler hiçbir ekstra ücret alınmayan hizmetler.” 

DOKTOR SIKINTIMIZ VAR

Isparta Şehir Hastanesi’nde Onkoloji bölümü başta olmak üzeri bazı bölümlerde doktor eksikliklerinin olduğuna değinen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Yavuz, sorunun bir ay içerisinde çözüleceğini söyledi.

ACİL SERVİS İÇİN VALE HİZMETİ VAR 

Öte yandan Isparta Şehir Hastanesi’nin bazı özelliklerini anlatan Yavuz, şunları söyledi: “Hastanemizde vale hizmeti var.

Acil servise gelen hastalarımız rahatlıkla araçlarını oraya bırakıyorlar ve valeler park hizmetini yürütmektedir. Bu hizmetimiz ücretsizdir. Hastanemizdeki tüm hizmetlerimiz Devlet Hastanesi’ndeki hizmetler gibi ücretsizdir.