Vali Günaydın ile birlikte yapımı tamamlanmak üzere olan Şehir Hastanesi'nde incelemelerde bulunan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, "Türkiye'de açılan ilk 3 şehir hastanesinden birisi. Isparta’mız  adına çok mutluyum" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın kamu-özel ortaklığı modeli ile Türkiye'de 15 şehirde yapımına başladığı 16 şehir hastanesinden birisi de Isparta'da. Mart ayında sağlık hizmeti vermeye başlaması hedeflenen 760 yatak kapasiteli Isparta Şehir Hastanesi, Türkiye'de ilk açılan 3 şehir hastanesinden birisi olma özelliği taşıyor. Tek ve çift kişilik olmak üzere 760 yatak kapasiteli Isparta Şehir Hastanesi'nde kadın doğum ve çocuk hastalıkları ile ağız ve diş sağlığına ilişkin hizmetler de verilecek. Isparta Şehir Hastanesi, modernlik ve hizmet kalitesinin yanı sıra güçlü altyapısı ile ön plana çıkacak. Isparta Devlet Hastanesi hizmetlerinde olmayan anjiyo, Şehir Hastanesi'nde 2ünite olarak hizmete sunulacak. Eğer gerekirse 2 tane daha ilave anjiyo merkezi yapılabilecek. Kalp hastalıkları alanında anjiyo hizmetlerinin verileceği Şehir Hastanesi'nde by-pass ameliyatları da yapılabilecek. Güçlü altyapı imkanlarının en önemlilerinden birisi de yoğun bakım servisi.

Mevcutta 84 olan yoğum bakım yatağı sayısı Şehir Hastanesi'nde138'e çıkıyor. Yeni doğan yoğun bakım da bu sayıya dahil. Şehir Hastanesi'nde20 ameliyat yatağı bulunuyor. 2 tomografi cihazı, 2 diş ünitesi ile fizik tedavi merkezi de Şehir Hastanesi'nin önemli birimleri arasında. AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Şehir Hastanesi'nin 240 milyon dolarlık yatırımla hizmete sunulacağını bildirdi. Tek kalemde 240 milyon dolarlık yatırımın önemine dikkat çeken Bilgiç, yeni hastanenin mart ayında sağlık hizmeti vermeye başlayacağını açıkladı. Şehir Hastanesi'nin Türkiye'de ilk açılan 3 hastaneden birisi olduğunu da belirten Bilgiç, "eğer gecikme yaşamasaydık daha erken açardık, belki de ilk açılan hastane olabilirdik" diye konuştu.