Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin organizasyonuyla Isparta Şehir Hastanesi, merkez ve merkeze bağlı köylerin muhtarlarına tanıtıldı.  Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hüseyin Yavuz, Şehir Hastanesi’ndeki hizmetlerden ilave ücret alınmadığını anlatarak, muhtarlardan bu durumu vatandaşlara anlatmalarını istedi. Başhekim Dr. Kadir Gökhan Saçkan da “Bizim gayemiz sağlığı bir marka haline getirmek. Sadece Isparta değil, Isparta çevresinden de hasta almak hedefindeyiz” dedi.

Isparta Şehir Hastanesi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin düzenlediği toplantı ile merkez ve merkeze bağlı muhtarlara tanıtıldı. Hastanenin konferans salonunda düzenlenen toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hüseyin Yavuz, Başhekim Dr. Kadir Gökhan Saçkan ve muhtarlar katıldı. Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hüseyin Yavuz, muhtarlara hastanedeki hizmetlerden ilave ücret alınmadığını anlattı.

BİZİM GAYEMİZ SAĞLIĞI BİR MARKA HALİNE GETİRMEK

Toplantıda konuşan Başhekim Dr. Kadir Saçkan, göreve başladığı ilk günden beri Genel Sekreter Yavuz’un kendisine büyük destek verdiğini ifade ederek, “Birinci olarak hastalarımıza mahcup olmayalım, ikinci olarak anne ve  babamız başta olmak üzere bu görevlere gelmemize katkısı olan büyüklerimize mahcup olmamak ve cenabı Allah’a mahcup olmamak için buradayız. İlk anjiyo ve ilk stent operasyonlarımızı yaptık. Bizim gayemiz sağlığı bir marka haline getirmek. Sadece Isparta değil, Isparta çevresinden de hasta almak hedefindeyiz. Bu bakımdan hepinizin desteği ve dualarına ihtiyacımız var” dedi.

BİZ SİZLERE VE VATANDAŞLARIMIZA HİZMET İÇİN BURADAYIZ

Şehir Hastanesi’nin özellikleri hakkında bilgi veren Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hüseyin Yavuz, şunları söyledi: “Hastanemiz 755 yataklı, 300 tanesi tek kişilik, 150 tanesi 2 kişilik olmak tüm odalarda banyo, televizyon ve tuvalet var. Hastanemiz üst düzeyde konfora sahip. 165 uzman hekim, 20 pratisyen hekim ve 762 hemşire ile toplamda bin 230 çalışanla bu hizmeti vermekteyiz. Tek kişilik mahkum odalarımız, uyku laboratuvar odalarımız, 14 adet anne mahremiyetine önem veren tek kişilik doğum odalarımız var. 14 adet doğumdan sonra annelerimizi misafir edebileceğimiz anne otelimiz var. Birçok teknolojik imkanımız da bu hastanemizde mevcuttur. Başhekimimizin gelmesiyle aktif hale gelen anjiyo ünitemiz 2 tane, onkoloji servisimiz, 26 yataklı diyaliz ünitelerimiz var. Bunun yanında 167 poliklinikte hekimlerimizle hizmet vermekteyiz.

Ayrıca 37 tane destek polikliniğimiz var. Şehir Hastaneleri, Sayın Cumhurbaşkanımızın hayalim dediği, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Külliye’ye gittiğimizde ‘aşkım’ dediği yerler. Sayın cumhurbaşkanımızın çok özel önem verdiği hizmetler. Biz sizlere ve vatandaşlarımıza hizmet için buradayız.

YENİ AÇILDIĞI İÇİN BİR TAKIM SORUNLAR OLABİLİR

Bir ev taşındığı zaman bile sorunlar olabiliyor. Hastanemiz yeni açıldığı için bir takım sorunlar olabilir. Ama bunlar her geçen gün azalıyor ve sorunsuz olarak hizmetlerimize devam edeceğiz.

CUMHURBAŞKANIMIZIN MUHTARLAR BULUŞMASINI ÖRNEK ALDIK

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız ve milletvekilimizin önerileri oldu ama bunun ötesinde Sayın Cumhurbaşkanımız siz muhtarlarımızı her zaman çağırıyor biz de kendisini örnek olarak sizleri davet edelim dedik. Sayın cumhurbaşkanımızı her alanda olduğu gibi burada da örnek almayı görev bildik.

MUHTARLARDAN SORUMLU BİR SOSYAL HİZMET UZMANI OLACAK

Muhtarlarımıza müjde vermemiz gerekir. Sayın başhekimimizin bir önerisi oldu ve bana da mantıklı geldi. Muhtarlarımızın sorunlarından sorunlu bir sosyal hizmet sorumlumuz olacak. kapımız ve telefonumuz sizlere her zaman açık ama hastanemizde muhtarlarımızın ilk ulaşabileceği bir birim olacak.

HİÇBİR İLAVE ÜCRET ALINMIYOR

Hastanemizin ücretli olduğuyla ilgili bazı sözler duyuyoruz. Isparta Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri olarak ben, Başhekim olarak Kadir Gökhan bey, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat bey ve üyeleri bu hastaneden nasıl ücretsiz hizmet alıyorsa siz ve vatandaşlarımız da ücretsiz hizmet alıyor. Buradaki hizmetlerin hiçbir ilave ücreti yok. Devlet hizmeti ücretsiz olarak halkımıza sunmaktadır. Siz muhtarlarımızdan bu konuda vatandaşlarımızı aydınlatmanızı istiyoruz.

182’DEN HIZLICA RANDEVU ALINIYOR

Ayrıca 182 randevu hattından randevu aldığınızda beklemeden muayene oluyorsunuz.”