Isparta’nın Kanal 32 ekranlarında ilgiyle izlenen Basın Kulübü programı, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı konuk etti. Gazeteciler Mehmet Erçakır ve Soner Toros’un hazırlayıp sunduğu programda Yeni Isparta Projesinin detayları ilk kez açıklandı.

KENTSEL TASARIM

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Isparta’nın kenar mahalleleri olarak bilinen Emre, Gülcü, Hisar, Sülübey ve Karaağaç Mahallesinde çok büyük dönüşüm çalışması yapılacak. Belediye Başkanı Günaydın, bu 5 mahallede içerisinde doğal su havuzları, yeşil alanlar, sosyal donatı alanları ile güvenli ve konforlu konutların yer alacağı yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını açıkladı. 5 mahalle ile ilgili gerekli imar düzenlemesi yapıldığını kaydeden Başkan Günaydın, müteahhitlik sektörüne çağrıda bulunarak “Gelin bu mahallelerde kentsel dönüşüme başlayın. Yasal hiçbir sorun yok. Belediye olarak bu büyük dönüşümün alt yapısını hazırladık” diye konuştu.

DEVASA FUAR ALANI GELİYOR

Öte yandan Kolçelik Kavşağı ile Çünür Mahallesi arasında alan 6 km’lik bölgede ise yeni şehir oluşturulacak. Yıllardır Isparta gündeminde fuar alanı olarak bilinen bu bölgede belediye çok kapsamlı projelendirme çalışması yaptı. Sadece 110 bin metre karelik alanına şehir meydanı kurulacak proje içerisinde Isparta şehir merkezinden görülebilecek devasa bir kule ile belediye hizmet binası, milli kütüphane, opera ve sanat merkezi de olacak.

VE ISPARTA GELİŞİM ALANI PROJESİ

Yeni Isparta Projesi’nin üçüncü ayağını ise Fatih, Zafer ve Muzaffer Türkeş Mahallelerinde yapılacak çalışmalar kapsıyor. Bu üç mahallede de kentsel dönüşüm uygulanacak. Deregümü köyüne sınır olan bölgeler de yeni imar düzenlemesi yapıldı. Düzenleme kapsamında uzun zamandır inşaat sektörünün arsa temini konusunda yaşadığı sıkıntıda giderilmiş olacak.

YENİ SANAYİ BÖLGESİ YAPILACAK

Isparta’da eski ve yeni olmak üzere iki sanayi bölgesi bulunuyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, modern şehircilik adına şehre yeni bir sanayi bölgesi daha kazandıracaklarını açıkladı. Yeni Sanayi Sitesi olarak bilinen Gül Petek Sanayinin hemen altında ikinci bir sanayi alanı oluşturuluyor. Başkan Günaydın, “Burada göğü kıskanmıyoruz. Esnaflarımız istediği şekilde iş yerlerini inşa edebilecekler. Biz belediye olarak bunun da alt yapısını hazırlıyoruz. 30 metre genişliğinde yolları olan bir sanayi bölgesi. Neden 30 metre derseniz büyük tırların manevra yapabileceği şekilde bir proje çizdi. Esnaflarımızı burada kümelenmiş olarak görmek istiyoruz. Keresteciler bir yerde, tamirciler başka bir yerde şeklinde” dedi.