Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın Burdur’da düzenlediği Göller Bölgesi Spor Turizmi Çalıştayı’na Isparta’yı temsilen Milletvekili Recep Özel de katıldı. Isparta ve Burdur için geliştirilen spor turizmi rotası amacıyla düzenlen toplantıda konuşan Milletvekili Özel, iki ilin rekabet ve ayrılıklar yerine birlikteliğinin faydalı olacağını söyledi. Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in ‘coğrafya kaderdir’ konuşmasına dikkat çeken Milletvekili Özel, şöyle konuştu:
 
“Isparta şişi mi güzel, Burdur şişi mi daha güzel? Hızlı Tren Isparta’dan mı geçecek, Burdur’dan mı geçecek? Bu tartışmaları geçelim. Birbirimize yakın olalım. Yakın olmamız lazım. Bayram bey, ‘coğrafya kaderdir, aynı kaderi yaşıyoruz’ dedi. Biz bu kaderden çok memnunuz. Mutluyuz. Burdur ile komşuluk yapmaktan sıkıntımız ve şikayetimiz yok. Eskiden Isparta’da Davraz’da 45 kulüp kamp yapıyordu. Bu takımları Afyon’a kaçırdık. Tekrar kazanım olabilir mi biliyorum.

İki şehrin güçlü altyapısı var. Davraz’da spor salonumuz var. Burdur’da otel var, stadyum var, antreman sahaları var. SDÜ’de çok önemli spor tesisleri var. İki şehir bir olursa, büyük organizasyonları kapar ve kamp merkezi hedefine ulaşır. Lavanta Kuyucak’ta ve Lisinya’da. Diğer illerde dikiyor markalaşan bizim bölgemiz. Vadiler şeklinde lavanta yaygınlaştırılmalıdır. Isparta ve Burdur’un çok güzel turizm değerleri var, antik şehirleri var, gölleri var. BAKA burada güzel bir çalışmaya imza atıyor. Isparta ve Burdur bir olmalı, birlikte olmalı, beraber olmalı. O zaman daha çok fayda olacaktır. Bu çalıştay sonucunda çıkacak raporun uygulanması önemli. Konuşmak için, yapıyor gibi gözükmek için bu toplantıları yapmayalım. Sonuca gidelim. Çıkacak sonucu uygulayalım.”