Isparta’nın sektörel kümelenme konularından olan havacılık noktasında Keçiborlu atak yapmayı sürdürüyor. Daha önce Keçiborlu MYO bünyesinde 2 yıllık Uçak teknolojisi bölümü açılmasına onay verilen Keçiborlu’da şimdide 4 yıllık Sivil Havacılık Yüksek Okulu açılıyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in isminin verildiği kampüs içerisinde yer alacak olan sivil havacılık yüksekokulunun yapımı için de süreç devam ediyor.

Sivil Havacılık Yüksekokulunun arazisiyle ilgili tapu devrinin yapıldığını söyleyen Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, yıl sonu itibariyle okul inşaatı için ihaleye çıkılacağını ifade etti.

Parlak “Sivil Havacılık Yüksekokulumuzun yerini ayarladık, şuandaki cezaevimizin önünde bir yer yaklaşık, 10 bin metrekare şuanda hazırladık, yaklaşık 40 bin metre kara hazırlıyoruz bununla ilgili tapu devirlerini yaptık. Yıl sonunda ihale çıkılarak şehrimize Isparta’mıza sivil havacılık okulunu kazandırmış olacağız.” dedi 

Kara Havacılık Okulu’nun gelmesiyle birlikte de Isparta’nın sivil havacılıkta önemli bir yere geleceğini ifade eden Keçiborlu Belediye Başkanı Parlak, aynı zamanda ilçeye sivil havacılıkla ilgili bir lise yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Parlak “Özellikle bu kara havacılığın gelmesiyle sivil havacılıkta Isparta önemli bir yer alacaktır, bununla ilgili olarak da bu okulu çok önemsiyoruz. Hatta karşısında çok programlı lisemizde vardı onunda yıkımını gerçekleştirdik, oraya da inşallah milli eğitim bakanlığı ile görüşmemiz devam ediyor oraya da uçakla ilgili bir bölüm düşünüyoruz. Onu da ikisini bir arada atölyeleri kullanmakla birlikte milli eğitim ve üniversitede bu işe sıcak bakıyor bizde Isparta’mızı havacılık üssü haline getirmeyi düşünüyoruz. Sivil havacılık geleceğin mesleklerinden biri bu konuda havacılık alanında Isparta da alt yapıyı oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi

KEÇİBORLU’DA ÖĞRENCİ DÜŞÜŞÜ YAŞANIYOR

Öte yandan sınavsız geçişin kalması ile birlikte meslek yüksekokullarında yaşanan öğrenci düşüşü özellikle ilçeleri etkiledi. Bu durumdan etkilenen ilçelerden biri de Keçiborlu.

Meslek yüksekokulunda öğrenci sayısının çok düştüğünü belirten Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, “Bu duruma biran önce çözüm bulunmalı. Aksi takdirde daha fazla düşüş yaşanacak” diye konuştu.

Parlak “İlçelerdeki öğrenci düşüşü etkiledi. Biz Keçiborlu olarak özellikle Meslek yüksek okulumuzda öğrenci sayımız çok düştü, bununla ilgili meslek yüksek okullarındaki sınavsız geçişin katlığı için burada müthiş şekilde özellikle bizim Meslek Yüksek okulumuz hep teknik bölümlerden oluşmaktaydı.  Onun için müthiş bir oranda düşüş yaşandı, inşallah YÖK bu kararından vazgeçer gelecek dönem inşallah bu geçişi açar, geçişi açmadığı sürece özellikle Meslek Yüksek okullarının durumu ilçelerde çok iç açıcı değil. onun için inşallah bununla ilgili bir çalışma oluyordur diye düşünüyorum.” dedi