CİHAN HABER AJANSI/ISPARTA

............Isparta’nın 2000 yılında 30 milyon dolar olan ihracatı 2010'da 128 milyon dolara ulaştı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından haziran ayı ihracat rakamlarını Isparta’da açıkladı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO)’nda düzenlenen toplantıda konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi Isparta’nın ihracat açılımını başarıyla gerçekleştiren illerin başında geldiğini söyledi. 2000 yılında Isparta’nın ihracatı 30 milyon dolar iken 2010'da 128 milyon dolara yükseldiğini belirten Büyükekşi, “2011’in ilk 6 ayında ise yüzde 36 oranında bir yükseliş var. 2023 için Isparta’nın  bir milyar dolar ihracat hedefine ulaşacağına inanıyoruz. Isparta’da çok güzel vizyon önerileri ortaya çıktı. Bu çıkan sonuçları da ortak akıl kitabı hazırladık onun içerisinde yer alıyor.” diye konuştu.
        Isparta’da yaptıkları ortak akı toplantısı sonucunda Isparta’yı dünyanın meyve bahçesi olarak tanımladıklarını ifade eden Büyükekşi, farklı turizm çeşitlerinin de şehre değer katan bir sektör olarak öne çıktığını belirtti. Büyükekşi, ihracatta sıçrama sürecini Ispartalı aktörlerle birlikte izlemek ve katkıda bulunmak için üzerine düşen her görevi yapmaya hazır olduklarını bildirerek, “TİM olarak Isparta’ya kapımız ve gönlümüz açıktır.” dedi.

        İHRACAT RAKAMLARI ARTIYOR
        ITSO Başkanı Kaçıkoç da Isparta’nın her geçen gün ihracat rakamlarının arttığını, son 5 yılda istikrarlı bir şekilde büyüme gösterdiklerini söyledi. Kaçıkoç, ihracatı arttırma çabalarının sürdüğünü belirterek, bu doğrultuda İran ve Körfez ülkeleri ile karşılıklı iş toplantıları düzenlediklerini belirti. Kaçıkoç, şunları söyledi: "TİM bizi 2023 Bölgesel Düzeyde yüksek potansiyele taşıyan ve bir milyar dolarlık ihracat hacmi hedefleyen iller arasında gösterdi. Ve bu hedef doğrultusunda ortak akıl toplantısı yapıldı. Ben bütün bu gelişmeleri değerlendirirken önümüzdeki 5 yıl içinde ilimizdeki ihracat rakamlarının 600 milyon doları aşacağına yürekten inanıyorum."      
        Konuşmaların ardından Isparta’da ihracatta ilk üçe giren Isparta Mensucat İplik ve Kumaş İmalatı Fabrikası, Göltaş Çimento Fabrikası ve Metamar Mermer Fabrikası temsilcilerine plaket verildi. ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç da TİM Başkanı Büyükekşi'ye günün anlam ve önemine yönelik plaket verdi.