Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Süleyman Demirel Havaaalanı'nın işletme hakkının devriyle özel kesime açılacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan JW Marriot Hotel'de gerçekleşen Dalaman Hava limanı Ön Ödeme Töreni'ne katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, "Dünyada halen birçok ülkede krizlerin yaşandığı ekonomide daralmanın görüldüğü bir dönemde kamu ve özel sektörün bir araya gelip böyle bir projeyi gerçekleştirmesi Türkiye ve hükümetimiz için gurur vesilesi. Burada kaybeden hiçbir kesim yok. Devlet kazanıyor.

Çünkü devletin kasasından bir kuruş para çıkmadan devletin kasasına aşağı yukarı 700 milyon Euro'nun üzerinde bir kaynak giriyor. Diğer taraftan 200 milyon Euro bir varlık kazanıyoruz. Halkımıza baktığımızda halkımızın da büyük bir Kazancı var. Hizmet sunumu daha da güzelleşiyor" ifadelerini kullandı.

Hizmetin kalitesinin yükseldiğini sözlerine ekleyen Elvan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu işi alan firmamızda buradan para kazanıyor ve istihdam sağlıyor. Birilerinin söylediği gibi hükümetimizi birilerine rant sağlamıyor. Burada hükümetimizi Türkiye'yi büyütüyor, güçlendiriyor ve istihdam sağlıyor. Dünyaya örnek teşkil edebilecek yap işlet devret projelerine imza attık. Bir yılda yaklaşık 1 milyar Euro'dan daha fazla bir para devletin kasasına girecek. İşletme hakkını alan firma 150 milyon yolcu kapasiteli bir hava limanı yatırımını gerçekleştirecek. Devlete ve hükümete olan güven Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a olan güvenden kaynaklanıyor.

Bundan sonraki süreçte yeni Hava limanlarımız sırada. Nevşehir, Samsun Isparta ve daha birçok hava alanımız yine işletme hakkının devriyle özel kesime açılacak."