2014 ÖSYS Sonuçlarına göre SDÜ'yü kazanan öğrencilerin kayıtları 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak.

SDÜ'den yapılan açıklamada kayıtların 1-5 eylül tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. Kayıt hakkı kazananların öncelkile https://obs.sdu.edu.tr adresini kullanarak ön kayıt yaptırması gerekiyor. Öğrenciler 26.08.2014 tarihinden itibaren obs.sdu.edu.tr sayfasından öğrenci numarası ve şifresiyle giriş yapıp, ön kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.  Öğrenciler, ön kayıt formunu kayıt gününüze kadar doldurup, çıktısın alabilecek.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Ön Kayıt Bilgi Formu
2) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
3) Öğrenci öğrenim ücretlerinin yatırıldığını gösteren banka dekontu, (Öğrenim ücretlerini bulunduğunuz yerdeki herhangi bir Halk Bankası veya Ziraat Bankası şubesine ya da Isparta ilindeki Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubelerine 26 AĞUSTOS  -  05 EYLÜL 2014 tarihleri arasında Öğrenci Numaranızı banka görevlisine bildirmek suretiyle yatırabilirsiniz).
Öğrenim ücreti yatırılırken kurumsal tahsilât sistemi kullanılacağından dolayı Yurt İçindeki Tüm Şubelerden havale masrafı talep edilmeyecektir.

HALK BANKASI BANKAMATİKLERİNDEN ÖDEME

Giriş-->Kurum Ödemeleri-->Harç-->Ödeme Yapacağınız Kurumun Bağlı Bulunduğu İl Plaka Kodu (:32 yazılacak)--->SDÜ--->Öğrenci No girerek Öğrenim Ücretinizi yatırabilirsiniz.

4) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı Diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen  merkezin adı yazılmaktadır.)
5) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
6) ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversitemiz tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinden sorgulanacaktır. Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için  Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.
7) Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na kayıt yaptıracak öğrencilerin tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu almaları gerekmektedir.
8) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Ön Lisans Programına Alınacak Öğrencilerin Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden, Sürücü Belgesi Almaya Engel Olmayan Bir Beden Yapısı ve Ruh Sağlığına Sahip Olduklarını Belgeleyen Rapor Almaları gerekmektedir.

2013-2014 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

(Yeni Kayıt Yaptıracak 1.Öğretim Öğrencileri Ücret Ödemeyecektir.) (Bakanlar Kurulunun 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında cari hizmet maliyetlerine öğrenci katkısı ve öğrenim ücretlerine dair kararı henüz açıklanmadığı için kayıt sırasında 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı öğrenim ücretleri tahsil edilecek olup, ilgili karar açıklandığında her hangi bir fark olması durumunda bahar yarıyılında mahsup edilecektir.)

KAYIT TARİHLERİ VE KAYIT YERİ ADRESLERİ

ÖNEMLİ AÇIKLAMA: 1. Öğretim Programlarına yerleştirilen adaylar istemeleri haline 01-05 Eylül 2014 tarihleri arasında e-Devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr  adresinden e-Devlet Kapısı üzerinden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemini yapabileceklerdir. Kaydını e-Devlet üzerinden yaptıran adayların yukarıda ifade edilen “Kayıt İçin Gerekli Belgeleri” 18-19 Eylül 2014 tarihleri arasında kayıt yaptırdıkları okulun öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir. Belirtilen sürelerde belgelerini teslim etmeyen adayların ders kayıtları yapılmayacaktır.