Isparta Ticaret Borsası'nın öncülüğünde 23-26 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 13. Yayla Göller Bölgesi Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Gökkubbe Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerine kapılarını açacak.

Fuara gübre, fide ve fidan üreticileri, traktör firmaları, damlama sulama sistemleri, tarım ilaçları ve tarımsal yayıncılık konusunda faaliyette bulunan 80'nin üzerinde firma katılacak. Tarım Fuarı'nı 2018'de uluslararası alana taşıyacaklarını ifade eden Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, "Hem buraya uluslararası firmaları getirmek hem de Isparta’da gelişen tarım ve hayvancılığın önünü açmak istiyoruz. Bu yüzden 2018 için farklı projelerimiz var" dedi.

Isparta Ticaret Borsası öncülüğünde geleneksel olarak düzenlenen Yayla Göller Bölgesi Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın bu yıl 13 uncusu gerçekleştirilecek. 23-26 Kasım tarihleri arasında Gökkubbe Fuar Merkezi'nde düzenlenecek fuara gübre, fide ve fidan üreticileri, traktör firmaları, damlama sulama sistemleri, tarım ilaçları ve tarımsal yayıncılık konusunda faaliyette bulunan 80'nin üzerinde firma katılacak.

BAKAN FAKIBABA'YI DAVET ETTİK

Fuara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı davet ettiklerini dile getiren Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, "Bakanımızın ve devlet büyüklerimizin buraya gelmesini gönülden istiyoruz. Onların önderliğinde bir şeyler yapmak istiyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'nu da fuarımıza davet ettik" dedi.

2018'DE ULUSLARARASI BİR FUAR OLACAK

Fuarı 2018'de daha farklı bir boyuta taşıyacaklarını ifade eden Adar, "Hem tarım ticaretiyle uğraşanlar, ürün yetiştirenler hem de teknolojiyi satanları burada buluşturarak yenilikleri ilimizde tanıtmak istiyoruz. Isparta’da öncü olduk. İnşallah bu devam edecek. Bunu uluslararası alana taşımayı planlıyoruz. Ama bu hemen olmuyor. 14. Fuarımızda
Kasım ayının ilk haftalarına çekmeyi planlıyoruz. Hem buraya uluslararası firmaları getirmek hem de İsparta'da gelişen tarım ve hayvancılığın önünü açmak istiyoruz. 2018 için farklı projelerimiz var. Burada küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkta daha ön plana çıkarmak ve çeşitli yarışmalar düzenlemek amacındayız. 23 Kasım'daki fuar açılışımıza ilimizdeki ve çevre illerdeki vatandaşlarımızı bekliyoruz" şeklinde konuştu.