Isparta’nın en önemli sorunları arasında gösterilen ulaşımla ilgili Belediye çalışmalarını sürdürüyor. Kavşak çalışması ile trafiğe neşter vuran Belediye, 2 yeni bulvar açarak Mimar Sinan Caddesinin yoğunluğunu azaltmıştı.

Mahkeme kararı ile iptal ettirilen şehir içi ücretli otopark ile hem trafik akışını hızlandıran hem de gelişi güzel parkların önüne geçen Belediye, şimdi de kente 3 yeni alt geçit kazandıracak.

***Mehmet Tönge-SDÜ arasına ve Karayolları Kavşağına alt geçit yapılıyor

Mehmet Tönge-SDÜ arasına yapılacak alt geçidin ihalesine çıkılacağını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Karayolları-Şehir Hastanesi kavşağına alt geçit için çalışmaların başladığını kaydetti.

Belediye Başkanı Başdeğirmen açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Mehmet-Tönge ile SDÜ arasında yapacağımız battı-çıktının ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Böylelikle yeni açtığımız bulvarın fonksiyonu daha da artacak. Zaten şu anda açtığımız yeni bulvar ana yol gibi çalışıyor. Bunun yanı sıra Karayolları kavşağına da battı-çıktı yapacağız. Şehir Hastanesinin üzerine. Karayolları ile birlikte bu konuda çalışıyoruz. Bununla ilgili proje çalışmamız sürüyor. Hatta projesi bitmek üzere. Orada sanayiden aşağıya doğru bir battı çıktı ya da milli eğitimin önünde sanayiye doğru bir battı çıktı olacak. Bununla ilgili çalışma sürüyor. Hangisi rantabl olursa onu uygulayacağız. Teknik çalışma devam ediyor ” diye konuştu.

***Anadolu Mahallesi Çevre yoluna alt geçit yapılacak

Anadolu Mahallesi çevre yoluna da bir alt geçit yapılacağını açıklayan Başkan Başdeğirmen, “yapılacak alt geçit ile hızlı bir geçiş sağlayacağız. Migros kavşağından gelen bir araç hiç ışıkta durmadan çünür mahallesine kadar ışıksız bir şekilde seyir yapabilecek” diye konuştu.

* Merkezdeki altyapı nedeniyle alt geçit yapılamıyor

Şehir merkezine altyapı nedeniyle battı –çıktı yapamadıklarını belirten Başkan Başdeğirmen, “şehir merkezinde girişler çok zor. Altyapıları deplase edemiyoruz. Mesela Mimar Sinan Caddesi veya Otel Isparta’nın önüne battı çıktı yapalım desek, altyapıları deplase edemiyoruz. Altta neler olduğunu görüyoruz ama altyapıları nasıl kaldıracaksın. O kadar çok tesisat var ki deplase edecek yer yok. Yan tarafa alamıyorsun. Hepsi altta bir yoğunluk var. Otel Isparta’dan Müftülüğe doğru bir battı çıktı yapsan, üstten gelen altyapıları deplase edemiyorsun. Deplase edecek yer yok. Aslında daha önce yapılması gerekenler çalışmalar yapılamadığı için, bugün biz şehir merkezine alt geçit yapamıyoruz. Mehmet Tönge ile SDÜ arasındaki alt geçitte deplase şansımız var. Altyapıları yan tarafa alıyoruz, biz orada öylelikle battı-çıktı yapabiliyoruz” dedi.

* Başkan Başdeğirmen: Mimar Sinan Caddesini rahatlatmak için 2 yeni bulvar açtık

Şehir içi trafiği rahatlatmak için 2 yeni bulvar açtıklarını dile getiren Belediye Başkanı Başdeğirmen, “açtığımız bulvarla bir nebze olsun bu sorunu çözüme kavuşturduk.. Yeni bulvarlarımız ana yol gibi çalışıyor. Ekonomi kampüsünün arkasından gelen yeni bulvar, Hızırbey, Fatih, Zafer, Işıkkent , Dere Mahallelerine hizmet ediyor. Doğu kampüsü tarafındaki yeni bulvarımız da Davraz, Karaağa, Vatan, Halıkent Mahallelerine trafik akışını sağlıyor. Mimar Sinan’daki trafiği azaltıyor. Çalışmalarımız sürüyor” dedi