Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Isparta Temsilciliği’nde görev değişikliği ile ilgili olarak yapılan Devir – Teslim Töreni dün Öğretmenevi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

ISPARTA TÜGVA’DA DEVİR – TESLİM TÖRENİ

Dün saat 18.00’de başlayan törene; Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı Enes Eminoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Uğur Büyükçulcu ve Fahretdin Gözgün, Eğitime Destek Platformu Isparta İl Temsilcisi Abdurrahman Akçil ve Platform Başkan Yardımcısı Gonca Kayacan ile Vakıf üyeleri gençler katıldı.

GENEL BAŞKAN EMİNOĞLU; “ÇALIŞKAN, AZİMLİ,İDEALLERİ OLAN BİR GENÇLİK GELİYOR”

Törende bir konuşma yapan Vakfın Genel Başkanı Enes Eminoğlu, vakıf olarak çağın gereklerini iyi okuyabilen bir gençlik için çalıştıklarını belirterek; “Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), yurtlardan kıraathanelere, okul programlarından kütüphanelere, yaz okullarından kamplara kadar birçok alanda gençlere imkan tanıyor. Kurulduğu 2014 yılından bugüne Türkiye genelinde 100 bini aşkın etkinlik düzenleyen vakfımız çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. TÜGVA, ulusal ve uluslararası başarılarla Türkiye'yi geleceğe taşıyacak çalışkan, öz güveni yüksek, ahlaklı bir nesil yetiştirmek amacıyla kuruldu. Vakfımızın temel motivasyonu, gençlerimizin değerlerimizle donanarak yetişmesini sağlamak. Millet olmanın gereği olan manevi ve milli değerlerimize bağlı, insana ve doğaya saygılı, fikren, bedenen ve kültürel yönden donanımlı, çağın gereklerini iyi okuyabilen bir gençlik için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

“TÜGVA, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GENÇLİK HAREKETİDİR”

Vakıf olarak her yaş grubuna yönelik farklı projelerimiz bulunmaktadır.  Zira, TÜGVA, Türkiye'nin en büyük gençlik hareketidir. Vakfımız 81 il ve 760 ilçede teşkilatlanmış durumdadır. TÜGVA, ortaokul, lise, üniversite ve çalışan gençler dahil, 10 yaşından 35 yaşına kadar gençlerle ilgili birçok projeyi gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye de devam ediyor. Ülkemizin gelecek vizyonunu oluşturacak gençler yetiştirmek için çalışan, iyi bir eğitim ve öğretim sunmanın yanında, gençlerin manevi dünyalarını da zenginleştiren TÜGVA, Türkiye genelinde 102 bin 482 etkinlikle 7 milyon gence ulaşmayı başardı”  dedi.

“GENÇ TANIMINI DEĞİŞTİRMEK ADINA YOLA ÇIKTIK”

Genel Başkan Eminoğlu, gençlerin ihtiyacına yönelik özel uzmanlık programları düzenlediklerini; diplomasi, akademi, bilişim ve medya alanında eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getirdi.
"Z kuşağı" olarak tabir edilen yeni nesli, teknolojinin hakim olduğu bir çağda doğmaları sebebiyle teknolojiyle iç içe yaşayan, toplumun en genç ve dinamik kuşağı olarak tanımlayan Eminoğlu, "Z kuşağı geleceğin lideri, bilim adamı, sanatkarı olacak. Belki dünyaya yön verecek, belki de dünyayı değiştirecektir. Biz gençlerimize inanıyoruz ve bu yolda her zaman onların yanında olduğumuzu ve onları desteklediğimizi belirtiyoruz. Biz TÜGVA olarak, bize, gençliğimizin başıboş geçeceğini dayatan yaklaşımlara rağmen, inanmışlık ve azim içerisinde 'genç' tanımını değiştirmek adına yola çıktık” dedi.

"GENÇLERDEN VE GELECEKTEN ÜMİTLİYİZ"

Eminoğlu, gençlerin maddi ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ederken, manevi yönden de onları desteklemeleri gerektiğine dikkati çekerek, "Bugün gençlere ithaf edilen mefkure yoksunluğundan bahsedeceksek, bunu sadece gençlere bakarak yapamayız. Bunun için geçmişe dönüp kendimizi de görmeli, bir öz eleştiri yapmalıyız: 'Gençlere sunduğumuz maddi olanaklardan ziyade onları ileriye götürecek maneviyatla donatabildik mi?' Gençleri debdebeli bir çağda kendi hallerine bırakıp, sonrasında 'Bu gençlik neden böyle oldu?' diyerek sorgulayıp, kendini değil gençleri eleştirmek insafsızlık olur. Biz gençlerden ve gelecekten ümitliyiz. Çalışkan, azimli, idealleri olan bir gençlik geliyor” dedi.

ÇELİK; “GÖREVİMİ HUZUR İÇİNDE DEVREDİYORUM”

Görevini devreden TÜGVA Isparta Temsilcisi Fatih Çelik konuşmasında, 2019 yılında aldığı bu görevi başarıyla devretmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek; “Bu süreçte bana destek veren Ak Parti İl Başkanlığına, Ak Parti Milletvekili sayın Recep Özel’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

BAYGÜN; “SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM”

TÜGVA Isparta Temsilciliği görevini devralan Ramazan Mücahit Baygün de konuşmasında şunları söyledi; “Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, bugün bu anlamlı günümüzü, bu heyecanımızı bizlerle paylaşan tüm misafirlerimize, özellikle dost ve kardeş sivil toplum kuruluş başkanlarımıza ve yönetimlerine hoş geldiniz bizi şereflendirdiniz, diyorum. TÜGVA organizasyonunda sizlerle bu salonda buluşmanın memnuniyeti içindeyim. Bugün bizleri burada bir çatı altında toplanmamıza vesile olan Türkiye gençlik vakfı Genel Başkanımız Enes Eminoğlu Beyefendiye ve teşkilatına şükranlarımı sunuyorum.

“FATİH ÇELİK KARDEŞİMİZE BUGÜNE KADAR YAPMIŞ OLDUĞU HİZMETLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Muhammed Fatih Çelik kardeşimize bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum ve bizlere bıraktığı bu davayı hakkıyla hizmet etmek için azim ve heyecanla koşturacağımızı bu salonda sizler huzurunda beyan etmek isterim. Ben ve teşkilatım Burada herkesin huzurunda söz vererek  sesleniyoruz ve diyoruz ki; Fatih’in Yavuz’un Selahaddin’in torunları ve İslam medeniyetinin fertleri olarak; Yeryüzüne adaleti hakim kılmak, hakikat peşinde koşmak, inançlarımızın ve değerlerimizin slogandan ibaret olmadığını kavramak ve kavratmak asli çabamız olacaktır.

Et Fiyatlarında Yükseliş Devam Ediyor Et Fiyatlarında Yükseliş Devam Ediyor

“İSLAM’A İMAN’A VE İNSANLIĞA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Geleceğin öncüleri olma idealinde daima değer üreten, çağını iyi okuyan, zulüm gören herkesin sesi olmaya çalışan, ümmet ve memleket meselelerine haiz bir gençlik için çabalayan müminler olacağız. Aynı zamanda mücadele ruhlu, dava şuurlu ve medeniyet ufuklu gençler olarak hiç pes etmeden İslam’a İman’a ve İnsanlığa hizmet etmeye devam edeceğiz.
Yusuf’u kuyuda, Yunus’u balığın karnında, İbrahim’i ateşte bırakmayan Kabe’nin Rabbi’ne yemin olsun ki zillet ve acze düşmeyeceğiz. Müslümanlıkla yoğrulan yurdu Müslümansız, ve minareleri de ezansız bırakmayacağız.
Alemi İslamın ittihadı ve refahı için yılmayacağız, yıkılmayacağız, asla ümitsizliğe kapılmayacağız. Biz inanıyoruz ki imtihan çetin olsa da dava haktır. Hak olan davada zafer muhakkaktır.  Sözlerimi Abdurrahim Karakoçun şu dörtlüğüyle tamamlamak istiyorum; Fil çoğalsın.. Ebabilden umut kesilmez, Firavun azsa da, Nil'den umut kesilmez, Zalimler ölmüyor diye yese kapılma
Sabret hele.. Azrailden umut kesilmez. Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür eder Saygı ve hürmetlerimi sunarım” dedi.

İL TEMSİLCİSİ FATİH ÇELİK GÖREVİ MÜCAHİT BAYGÜN’E DEVRETTİ

Törende daha sonra devir – teslim işlemi gerçekleştirildi ve görevi yeni devralan Ramazan Mücahit Baygün’e Görev Beratını bizzat Genel Başkan Enes Eminoğlu takdim etti. Program, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

medya32