OKUL MÜDÜRÜ ATAMALARI YARGIYA TAŞINDI

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, 4 yıllık görev süresini tamamlayan il merkezinde 74, il genelinde ise 138 idareciyi ilgilendiren yönetici atamaları Isparta’da tartışılmaya ve ses getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası önünde Bakanlığının yaptığı ve 80 Okul Müdürünün atamasının yapılmadığı yönetici atamalarına sert tepki göstererek eylem yapan Türk Eğitim – Sen, dün de söz konusu puanlamayı yapan Müdürlük yöneticileri hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTÜRK’DEN DESTEK

Dün saat 11.00’de Yeni Adliyesi Binası önünde bir araya gelen Türk Eğitim - Sen Isparta Şubesi Başkanı Ali Balaban ve diğer yöneticiler burada bir açıklama yaptı. Söz konusu etkinliğe geçtiğimiz yıllarda Türk Tarım Orman – Sen Isparta Şubesi Başkanlığı yapan ve şuanda Sendikanın Genel Başkan Yardımcısı olan Sebahattin Öztürk de katılarak Türk Eğitim – Sen Isparta Şubesi yöneticilerine destek verdi.

BALABAN; “MAĞDUR OLAN MÜDÜRLERİMİZİN HAKKINI SONUNA KADAR KORUYACAĞIZ”

Suç duyurusu öncesi bir açıklama yapan Türk Eğitim - Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban şunları söyledi; “Arkadaşlarımızın uğradığı bu mağduriyete sebep veren insanlar hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Isparta Adliyesinde bulunuyoruz. Bu arkadaşlarımıza öyle bir haksızlık yapılmış ki, belki buraya hiç uğramayan ve buraları tanımayan insanlar tarafından bu arkadaşlarımıza çok düşük puanlar verilmek suretiyle idarecilikleri engellenmiştir. Bakınız okulda birlikte çalıştıkları arkadaşlardan ve ya öğrencilerden, öğretmenlerden, okul aile birliğinden aldıkları 40 puan, öbür taraftan kendilerini hiç tanımayan insanlardan alacakları da 60 puan. Ve bu 60 ile 40’ı topladığınız da 100 üzerinden 75 puan alamayan arkadaşlarımızın idarecilikleri hukuksuz bir şekilde sona erdirilmiştir. Dolayısıyla buna sebep veren ve puanlamada haksızlık yaptığını düşündüğümüz İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri hakkında bugün itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığına Türk Eğitim - Sen olarak suç duyurusunda bulunuyoruz, bu anlamda buradayız. Şikayet dilekçemizi verdikten sonra bu süreci yakından takip edip, mağdur olan müdürlerimizin hakkını sonuna kadar arayacağız” dedi. Yapılan açıklama sonrası, Şube Müdürü Balaban ve beraberindekiler Adilye’ye girerek suç duyurusunda bulunuldular.

VALİLİĞE DE ŞİKAYET DİLEKÇESİ

Türk Eğitim – Sen Isparta Şubesi Başkanı Ali Balaban, Cumhuriyet Savcılığına verdikleri suç duyurusu dilekçesinin yanı sıra Isparta Valiliğine de şikayet dilekçesi vererek, puanlamayı yapan idareciler hakkında kavuşturma açılması talebinde bulunacaklarını açıkladı.

NE OLMUŞTU ?

Bilindiği gibi; İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, 4 yıllık görev süresini tamamlayan il merkezinde 74, il genelinde ise 138 idareciyi ilgilendiren yönetici atamaları geçtiğimiz hafta içinde yapılmış, Isparta’da 138 yöneticiden 58’i müdür olarak kalmayı başarırken, 80’i ise 75 puanın altında puan aldıkları için yöneticilik vasfını kaybedip, öğretmen olarak görev yapma durumuyla karşı karşıya kalmışlardı.