ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi'nde kendini Milli İstihbarat Teşkilatı mensubu olarak tanıtarak öğretim üyelerine bazı sorular yönelten 1 şüpheli yakalandı.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde kendini MİT elemanı olarak tanıtan ve üniversite kampus içerisinde öğretim üyeleri ile görüşerek baskı uyguladığı iddia edilen 4 kişiden 1'i yakalanarak gözaltına alındı.

Olay,Süleyman Demirel Üniversitesi'nde meydana geldi.

Yaklaşan Rektörlük seçimleriöncesinde üniversiteye gelen ve kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı elamanıolarak tanıtan 4 şüpheli üniversite öğretim üyelerinin odalarına girip, öğretimüyeleri ile tek tek konuştu. İddialara göre, "Biz MİT'ten geliyoruz. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nu Nasıl biliyorsunuz? Rektör Hasan İbicioğlu'nun sıkıntısı var mı? Tekrar Rektör olarak Atanacak" gibi sözlerle baskı altına aldıkları iddia edildi.

Öğretim üyelerinin şikayeti üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyon ile 4 kişiden  1 şüpheli yakalandı.

Diğer şüpheliler ise aranıyor.

ISPARTA Valiliği açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada; "İlimizde kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı mensubu olarak tanıtıp, Devlet büyüklerinin'de adlarını kullanarak özellikle üniversitedeki rektörlük seçimini etkilemeye yönelik illegal faaliyetlerde bulunduğu iddia edilen şahıslardan biri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan çalışma ile yakalanmış olup, gerekli tahkikat başlatılmıştır.

Kayıt dışı karanlık odaklarca yönetilen bu türden illegal oluşumlarla etkin mücadele, Açık toplum ve Hukuk Devletinin gereğidir. Vatandaşlarımızın, kendilerini bu şekilde sahte unvanlarla tanıtan, şahıslara itibar etmemeleri, ilgili makamlara (valilik – kaymakamlık-savcılık-emniyet) derhal bildirmeleri önem arz etmektedir" denildi.