Isparta’da en son Vali Ertuğrul Dokuzoğlu döneminde yapılan ‘Halk Günleri’ aradan geçen yaklaşık 20 yıllık bir süreçten sonra dün yeniden başladı. Vali Şehmus Günaydın, dün Valilikte vatandaşların sorunlarını dinledi.

İlk Olarak1992 yılında Isparta Valiliğine atanan ve 1999 tarihine kadar bu görevde kalarak Isparta Tarihinin ‘En fazla’ görevde kalan Valisi ünvanını elinde bulunduran Isparta eski Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu, göreve başladığının ertesi yılı ‘Halk Günü’ uygulamasını başlatmıştı.

VALİLİĞİN KORİDORLARLA VATANDAŞLA DOLARDI

O dönem Her hafta Çarşamba günleri Valiye derdini, sorununu anlatmak isteyenler Valiliğe akın eder, o gün Valiliğin koridorları onlarca dertli vatandaşla dolardı. Vali Ertuğrul Dokuzoğlu da, Özel Kalem ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün makam dışında yaptığı organize ile sırayla vatandaşları makamına kabul eder ve onların sorunlarını dinleyerek çözüm bulma noktasında çalışmalar yapardı.

20 YIL SONRA YENİDEN…

Daha sonraki yıllarda uygulanmayan bu ‘Halk Günü’ konusu yeniden uygulanmaya başlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz günlerde tüm illerde Valilerin halkla buluşacağını açıklaması ve bu doğrultuda Valiliklere gönderilen genelge kapsamında Isparta Valisi Şehmus Günaydın da her Çarşamba günü Halk Günü yapma kararı aldı.

Bu konuda geçtiğimiz günlerde Valilikten yapılan açıklamada; “Valilik Makamında vatandaşlarımızla her hafta Çarşamba günleri (tatil günleri hariç) saat 10.00 – 12.00 saatleri arasında Halk Günü yapılacaktır” denildi.

VALİ GÜNAYDIN, VATANDAŞLARI DİNLEDİ

Böylece, 90’lı yıllardan bu yana yaklaşık 20 yıldır yapılmayan ‘Halk Günleri’ dünden itibaren yeniden başladı. Vali Şehmus Günaydın, iki saat süresince sorunlarını anlatmak üzere gelen vatandaşları dinleyerek, notlarını aldı ve çalışma ekiplerine gerekli talimatları vererek birebir vatandaşla görüşüp sorunları daha kısa sürede çözme fırsatına sahip oldu.