Yüz yüze eğitimlerde Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu haftalık ders çizelgeleri uygulanmasına, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 12.09.2018 tarihli ve 123 sayılı Kurul Kararı ve 19.02.2018 tarihli ve 55 sayılı Kurul Kararındaki Çizelgelerde yer alan diğer derslerin ise uzaktan eğitim yoluyla işlenmesine karar verildi.

Koranavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Dünyayı tehdit etmeye devam eden COVID-19 pandemisine yönelik olarak; COVID-19 Bilimsel Danışma Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nca ülkemizdeki ve Dünya’daki en güncel bilimsel gelişmeler ve deneyimler takip edilmekte, bu kapsamda Pandeminin ülkemizdeki kontrolüne yönelik çalışmalar yürütülmekte teknik rehberler ve protokoller yayınlamakta ve güncellenmektedir.

COVID-19 salgın sürecinin ülkemizdeki seyri dikkate alınarak 28 Eylül – 2 Ekim 2020 tarihlerini kapsayan hafta ve devamında okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokul 1. sınıflarda haftada 2’şer (iki) gün yüz yüze eğitim, diğer sınıf seviyelerinde ise uzaktan eğitim gerçekleştirilmektedir. 2020-2021 eğitim öğretim yılının yüz yüze ve uzaktan eğitim imkânlarının birlikte kullanılması ile sürdürüleceği, diğer kademe ve sınıf düzeylerine ilişkin değerlendirmelerin salgının seyrine bağlı olarak ilan edileceği, öğrencilerin müfredatın tamamından sorumlu olacağı değerlendirilmektedir.