Isparta İl Özel İdaresi'ne alınan 3 milyon 750 bin liralık araç filosu törenle hizmete sunuldu. Valilik önünde basına ve vatandaşlara tanıtılan taşıyıcı, greyder, silindir ve kepçeden oluşan 24 araçlık filo, yapılan duaların ardından köylerde hizmet vermek için yola çıktı.   

 Isparta Valisi Memduh Oğuz, alınan araçlarla ilçe, belde ve köylerde yarım kalan yolların tamamlanacağını belirtti. Oğuz, yaklaşık 4 milyonluk bir araç filosu ile araç parkının yenilendiğini belirterek, "Çalışanlarımız ile birlikte bu araçların hakkını vereceğimize söz veriyoruz. Bunlar milletimizin bir emanetidir.

Bunları titiz kullanıp hizmete dönüştüreceğiz. Bunun dışında iki adet çöp aracımız gelecek. Merkeze bağlı belde ve ilçelerimizin çöplerini toplama merkezine ulaştıracağız." dedi.    Oğuz, il özel idaresi olarak objektif davrandıklarını, eşit hizmet götürdüklerini ifade ederek, 174 köyün hepsine parke taşı dağıttıklarını anlattı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım da iş makinelerinin büyük bir kısmı ekonomik ömrünü doldurduğundan, yüksek işletme maliyetleriyle hizmet vermek zorunda kaldıklarını söyledi. Yıldırım, "İller bankasından alınan 60 ay vadeli 3 milyon 750 bin liralık kredi ile toplam 24 araç alımı gerçekleştirilmiştir. Yeni alınan araçlar alt yapı hizmetlerinin sunulmasında, işletme maliyetlerinin düşürülmesinde büyük rol oynayacaktır." dedi.

    Yol İş Sendikası Şube Başkanı Adnan Kocabaş da bundan sonra hizmetlerin daha hızlı ve verimli gerçekleşeceğini söyledi.     Isparta'da tarafsız, objektif olarak hizmetlerini sunmanın gayreti içinde olduklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun da sağlık, spor, turizm alanındaki yatırımları daha ileriye götürülmesi için çalıştıklarını belirtti. Zabun, köylerde tarım, hayvancılık, meyvecilik alanında üreticinin standartlarının yükseltilmesi, bunun yanında hayvancılık, orman, doğal parkların iyileştirilmesi, sosyal yatırım ve hizmetlerin desteklenmesi, krediler sağlanması için çalışmalar yürüttüklerini anlattı.    

100 bin metrekareli bir alanı 600 yataklı hastane yapımı için Sağlık Bakanlığı'na devrettiklerini ifade eden Zabun, "3,5 milyon liralık bir para köylerin alt yapı ve benzeri hizmetleri için aktarılmıştır. Parke taşı döşenmiştir. Temiz ve sağlıklı su içilmesi için su depolarının bakım ve onarımı yapılmıştır. İl özel idaresi olarak tarafsızlık içinde ihtiyaca ve imkana göre hizmet vermek için en büyük gayreti ortaya koymuştur." dedi.