Başkan Akkaya'yı makamında ziyaret eden Vali Ali Haydar Öner, Burdur ve Isparta'nın kaderlerinin aynı olduğunu söyledi. Bu iki ilin geçim kaynakları, topoğrafik ve etnoğrafik yapıları olarak birbirine çok benzediğini bildiren Öner, ayrıca birbirine en yakın iki kent merkezi olduğuna işaret etti. 

   Belediye Başkanı Akkaya'yı ikinci kez seçildiği görevinden dolayı kutlamak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getiren Öner, ''Ayrıca biz Akdeniz Kalkınma Ajansı çatısı altında iki iliz. Bu çatı altında Antalya ile birlikte bölgemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlanacak. Birçok ortak projemiz olacak'' dedi.

  Öner, Burdur'un Ağlasun ilçesi sınırları içinde yer alan Sagalassos Antik kentine Isparta'dan gelinebilen tali yolu düzeltmek için girişimlere önümüzdeki günlerde başlayacaklarını açıkladı. 14 kilometrelik yolun 9 kilometresinin Isparta hudutlarında kaldığını bildiren Öner, bu yıl alt yapıyı tamamlayıp 2010'da asfaltlamayı bitirmek istediklerini belirtti.

  Vali Öner, Süleyman Demirel Havaalanı'ndan uçuşların yeniden başladığının hatırlatılması üzerine, ''Üç yıl önce yaşanan talihsiz kaza sonrası uçuşlar iptal edilmişti. Ancak şimdi yeniden başlıyor. Havaalanının daha aktif hale gelmesi için Isparta, Burdur, Dinar, kısacası bölge insanının buraya sahip çıkması gerekiyor. Yolculuklarda mümkünse uçağın tercih edilmesini arzu ediyoruz'' dedi.

  Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Isparta ayrımı diye bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. Bazılarının bu şekilde suni gündem oluşturmaya çalıştığını belirten Akkaya, ''Akdeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte Antalya, Isparta ve Burdur arasındaki kardeşlik anlayışı daha da gelişecektir. İnşallah Burdur ve Isparta en yakın zamanda hak ettiği konuma kavuşacaktır'' diye konuştu.

  Ispartalı yöneticiler, daha sonra Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Vali Ali Haydar Öner, Başsavcı Açıkgöz ile 20 yıl önce Niğde'de çalıştıklarını belirtti.


 (MAB-MST-SFT)