Türk milletinin iradesini ifade eden, bağımsızlık ve ulusal egemenliğimizin ilk adımı ve cumhuriyetimizin temelinin atıldığı 23 Nisan 1920 günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile millet egemenliği hayata geçirilmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından bu önemli gün bayram ilan edilmiş ve bu bayramı da millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza armağan etmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi; kurtuluş hareketinin yurt sathına yayılmasını sağlayan büyük uyanışın ve milletimizin kendi azim ve kararlılığına inanarak başlattığı var olma mücadelesinin en önemli adımıdır.

Geleceğimiz, aydınlık yarınlarımız ve umut kaynağımız olan çocuklarımız, zengin kültürümüzden, bağımsızlık mücadelemizden, demokrasinin değerlerinden ve geçmişten aldıkları güçle, geleceği şekillendirecek, ülkemizi daha da ileri seviyelere götüreceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99’ uncu yıldönümünü coşku ile kutlarken, Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramını kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.