Isparta Valisi Memduh Oğuz, internette anket yaptırdı. Sonucunu AKP Genel Merkezi’ne gönderdi “Kentte oyum yüzde 70’e çıktı” diyerek, belediye başkan adaylığı için Başbakan’dan icazet istedi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde AKP’den aday olmak için kolları sıvadı İnternet sitelerinde adaylığıyla ilgili çıkan anket sonuçlarını Genel Merkez’e gönderen Oğuz, “Her türlü göreve hazırım” mesajı verdi. Nevşehirli olan Vali Oğuz (65), Isparta’dan ayrılmak istemediğini açıkladı. Sözcü gazetesinin haberine göre; 25 yıldır valilik yapan Oğuz, 3 yıldır görev yaptığı Isparta’da belediye başkanı olmak istiyor. Yerel televizyon kanalına açıklama yapan Oğuz, adaylığıyla ilgili soruya şu cevabı verdi:
 
GÖREV VERİLİRSE KAÇMAM
 
“Benim Isparta’yı sevme hakkım var mı? Isparta’nın özelliklerini bildiğime inanıyorum. Burada çok güzel dostlarım var. Bir tanesine bütün mal varlığımı feda edeceğim insanlar var. Aradığım sevgiyi buldum. Bu sevgi karşılığı olduğu müddetçe ben Isparta’da varım. Isparta bana ayrı vazife yüklerse, Isparta’dan ayrılmamak kaydıyla varım. Ömrümün bundan sonraki kısmını Isparta’da geçirip, kalmak istiyorum. Üzerimize düşebilecek bir vazife olduğu zaman bu ne vazifesi olursa olsun kaçmayız.”
 
ANKETTEN BİRİNCİ ÇIKTIM
 
Vali Memduh Oğuz, bir internet sitesinde -belediye başkan adaylığı için yapılan anketi de Ankara’daki AKP Genel Merkezi’ne gönderdi. Anket sonucunda Isparta halkının yüzde 70′inin Vali Memduh Oğuz’u belediye başkan adayı görmek istediği belirtiliyor.

Kaynak