Dr. Sözen genel cerrahi mi,plastik cerrahi mi müdahale edecek karmaşası içinde bulunan yanık konusunda bölgemizde bir  yanık merkezi ihtiyacı olduğunu vurguladı.
Dr.Sözen  yaptığı açıklamada:
‘’Yanık psikolojik,ekonomik ve sosyal boyutları olan toplumsal bir sorundur.Yanık yaralanmalarının büyük bir kısmı basit önlemlerle ve dikkatli olmayla önlenebilir. Ev kazalarında yaşlı ve çocuk nüfus, iş kazalarında ise diğer yaş grubu risk altındadır.Evde yemek yaparken ,yerken yapılacak küçük değişikler yada ütü yaparken,soba yanarken alınacak küçük önlemler yanıkların birçoğunu önleyebilir.Yanıkla karşılastığımızda yoğurt,salça,soğan vb şeyleri sürmemeliyiz.

Bunun yerine 20 dakika çeşme suyuna tutmak çok daha doğru bir ilk yaklaşım olacaktır.Yanık tedavisi belli bir eğitim ve tecrübe gerektirmektedir.Ülkemizde hekimler genelde çeşitli sebeplerle yanık hastalarından uzak durmaktadırlar. 2000’li yılların başında sadece 35 yanık yatağı varken şu anda ülkemizde 31 yanık ünitesi,16 yanık merkezi,552 yanık yatağı mevcuttur.Ciddi yanıklarda ölüm hızı yüzde 30’lardayken yüzde 3-4 lere kadar inmiştir.İlimize en yakın yanık merkezleri Ankara,Adana ve İzmir’ dedir.Bölgemizde Antalya gibi turizmde öncü,Denizli ve Konya gibi sanayisi gelişmiş ve ilimiz gibi gelişmekte olan iller bulunmasına ragmen bir yanık merkezi bulunmamaktadır.

Bu da yanık merkezinde tedavisi gereken hastaların sevkine sebep olmaktadır. Hem hasta ve yakınları için hem sağlık sistemi için ekonomik ve iş yükü oluşturmaktadır. Bölge hastanesi konumunda bulunan hastanemizde açılacak bir yanık merkezi hem bölgenin ihtiyacını karşılayacaktır hem de hastanemize ve şehrimize prestij katacaktır’’dedi.

Elif AKGÜL