Sağlım Bilimleri alanında kurulması planlanan İkinci Üniversite için resmi süreç başlatıldı. Isparta'nın eğitim altyapısı ve neden ihtiyaç olduğunun gerekçeleri raporlaştırılarak YÖK'e sunuldu. YÖK de Isparta'nın talebini 2018'de toplanacak 20. Milli Eğitim Şurası'nın gündemine taşıyacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in Isparta'ya vaadi olan en büyük projede resmi süreç başlatıldı. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Isparta'ya ikinci üniversite kurulması için onayını alan Milletvekili Bilgiç, YÖK nezdinde resmi süreci başlattı. SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu'nun önderliğindeki ekip tarafından hazırlanan ikinci üniversite raporu, Isparta'nın resmi talebi olarak YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'a sunuldu. YÖK, Isparta'ya yeni üniversite açmak için konuyu Milli Eğitim Şurası'na taşıyacak. 4 yılda bir yapılan Milli Eğitim Şurası'nın 2018'de toplanması bekleniyor.

Milli Eğitim Şurası'nın onayından sonra yasama süreci başlayacak. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ikinci üniversite konusundaki gelişmeleri değerlendirdi. Gazetecilerle sahur programında biraraya gelen Milletvekili Bilgiç, şöyle konuştu:

YÖK BAŞKANI İLE GÖRÜŞÜLDÜ

"10 gün önce Rektör Hocamız ile birlikte YÖK Başkanımız Yekta Saraç hocamıza gittik. YÖK Başkanımızla ikinci üniversite meselesini yeniden konuştuk. Biz 2.üniversite ile ilgili ihtiyaç olmasının gerekçelerini, Isparta'nın konumunu ve altyapısını raporlaştırarak YÖK'e gönderdik. Açılacak üniversiteler Milli Eğitim Şurası'nda belirleniyor. YÖK, bizim ikinci üniversite talebimizi ve teklifimizi Milli Eğitim Şurası'na taşıdı. İnşallah oradan karar çıktığında da bunu kamuoyu ile paylaşmış olacağız. İkinci üniversite gerçekten ihtiyaç.

YÖK'ün akademik dönem açılış toplantısına gittiğimizde orada Sayın Cumhurbaşkanımıza Isparta'nın ikinci üniversite ihtiyacını dile getirmiştik. Sağolsunlar sayın Cumhurbaşkanımız da Isparta'da ikinci üniversite açılmasına ilişkin talimatlarını YÖK Başkanımıza vermişlerdi. 

'AÇIYORUZ' DEMEKLE AÇILMIYOR ALTYAPISINI OLUŞTURUYORUZ 

Tabi açıyoruz demekle açılmıyor. Altyapılarını oluşturacağız. Şehir bir bütün halinde bu projeye sahiplenmelidir. Bütün kurumlarıyla buna destek vermeliyiz. Bizim kafamızda tematik bir üniversite var. Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ni hedefliyoruz. SDÜ'nün bazı bölümlerin yeni üniversiteye aktarılması, bazı yeni bölümler açılarak da bir Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurmak istiyoruz.

İnşallah en kısa zamanda hayırlı haberi, kuruluş haberini veririz. Kuruluş Kanunu'nu TBMM'den geçirerek çalışmalarımızı hızlandırmış olacağız. Biz izin, karar ve yasama süreçlerini sürdürüyoruz. 

Rektör'e teşekkür etti

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, İkinci Üniversite çalışmaları konusunda SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı ile yardımcılarına teşekkür etti. Bilgiç, "Buradan hem rektör hocamıza hem rektör yardımcılarımıza başta sayın Dulupçu olmak üzere teşekkür ediyorum. İkinci üniversitenin açılması noktasında herhangi bir kurumsal taassuf içerisine girmediler. 'Ya burada bir üniversite var, ikinci üniversite ne oluyor' diye bir kurumsal taassuf içinde olmadılar. Isparta için ihtiyaç olduğunun bilinci içinde bütün desteklerini ve katkılarını veriyorlar. Ben onlara ve onların şahsında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza Isparta halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.