Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Yaşam Merkezi ihalesine katılan firmalara; “Hanginiz kazanırsa kazansın bu büyük proje önünüzdeki yerel seçimlerden önce bitirilecek” dedi.

Isparta Belediyesi, Çünür Mahallesi sınırları içinde yaptıracağı Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Yaşam Merkezi ihalesini önceki gün yaptı. Yaklaşık 5 yıldır Isparta gündemini meşgul eden ve daha önce iki defa ertelenen Yeni Otogar yapımı konusundaki ihalenin yapılması ile şimdi gözler İhale Komisyonuna çevrildi. Zira, Komisyon, yapılan başvuru  ve teklifleri inceleyerek ihaleyi kimin kazandığını 15 gün içinde açıklayacak.

İhalede verilen teklifleri tek tek inceleyen ve bu konuda Proje Müdürü Bülent Arlıoğlu’ndan detaylı bilgi alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ihale sonunda firma yetkililerinin de bulunduğu salonda yaptığı konuşmada, önemli bir konuya değinerek, projenin önümüzdeki yerel seçimlerden önce bitmesini istedi.

Başkan Günaydın konuşmasında; “Bilindiği gibi, göreve gelirken şehrimize son derece modern bir Otogar kazandıracağımı söylemiştim. Bakın bugün ihalesini yapıyoruz.

Ben, ihaleye katılan firmalara teşekkür ediyorum. Tekliflerini komisyonumuz inceleyerek en kısa sürede sonuçlandıracak. İhaleyi kazanan firma hemen işe başlayacak ve işin bitim süresi olan 750 günden de önce ben işi tamamlamasını istiyorum. Çünkü, bu işin önümüzdeki yerel seçimlerden önce bitmesini istiyorum. Bu konuda ihaleyi kazanan firma elini çabuk tutmak zorunda. Talebim budur.

Bu konuda, ihaleyi kazanacak firma yer teslimi yapılır yapılmaz hemen işe başlamalıdır. Zira, 2019 yılının Mart ayında yapılacak seçimlere 2 yıl gibi kısa bir süre kalmıştır. Bu nedenle projeye hemen başlanmalıdır. Bu konuda hem firma hem biz belediye olarak gerekli desteği vererek projenin bitirilmesini sağlayacağız” dedi.