Yerel basınımızda çıkan haberlerden Kirazlıdere Mevkiinde Dede Korkut Müzesi Proje ihalesinin 14 Aralık Cuma günü yapılacağını öğrenmiş  bulunmaktayım.

Belediye Meclisi’nin AK Parti Grubu, meclis görüşmeleri sırasında söz konusu projenin yerel seçimler sonrasına bırakılmasını, yeni dönemde hayata geçirilmesini önermiştir.

Meclis kararı alınmış, sayın Belediye Başkanı, ihale için alel acele hareket etmiş ve ihale sürecini başlatmıştır. Isparta için hiç de öncelikli olmayan, acelesi olmayan  bir proje maalesef ihale edilecektir.

Sayın Belediye Başkanının daha önceden ifade ettiği gibi projenin maliyeti çok yüksektir. İhale sırasında açılan zarflardan projenin maliyeti ortaya çıkacaktır. Isparta gibi şehirlerde bu kadar para harcanarak yapılacak bir proje değildir. Getirisi-götürüsü hesaplanmadan yapılan projenin Belediyeye ağır yükü olacaktır.

Seçim öncesinde göreve devam edip-etmeyeceği belli olmayan bir yönetimin bu ihaleyi yaparak yeni gelecek ekibe büyük bir yük bırakması doğru değildir. Kirazlıdere’ye geçmişte olduğu gibi mütevazi bir proje uygulanmak yerine devasa bir taş yığınından oluşan müze yapması, Isparta Belediyesi’ni böylesine büyük bir mali yük altına sokması doğru değildir.                

Isparta halkının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bir temsilcisi olarak buradan sayın Belediye Başkanı’nı uyarıyoruz. Bu ihalenin seçim öncesinde yapılması doğru değildir. İhale iptal edilmeli, projenin durumu seçim sonuna bırakılmalıdır.

Kamuoyuna saygılarımla.
Recep Özel
Isparta Milletvekili

GÜNAYDIN DAHA ÖNCE İHALEYİ SON DAKKA BİLE OLSA YAPARIM DEMİŞTİ

Belediye Meclisi’nin ekim dönemi son oturumunda Dede Korkut Müzesi Projesi tartışması yaşandı. Başkanlık makamının Dede Korkut Müzesi Projesi için 2019 ve 2020 bütçesinden kullanılması için başkanlık makamına yetki verilmesine ilişkin maddenin müzakeresi sert geçti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Salim Güntaç, projenin seçim sonrasına bırakılmasını önerdi. Güntaç, şöyle konuştu: “Dede Korkut Müzesi ile alakalı bütçede ayrılan payı nedir? Bunu öğrenmek istiyoruz.

5 ay sonra bir seçimle karşı karşıyayız. Bütçesi 50 milyon TL’nin üzerinde olduğu söylenen projenin külfetinin önümüzdeki gelecek olan yeni kadrolara kalacağı kanaatindeyiz. Bu ciddi bir proje olarak lansmanı tanıtılmış. Fakat böylesine ciddi olan projenin 4.5 yıl sonunda değil, eğer kazanırsanız yeni dönemde yapmanızın daha doğru olacağını düşünüyoruz. Kazanamadığımız taktirde de yeni gelecek olan idarenin bu ihalenin devamı noktasında soru işaretleri olacaktır.

Bu yüzden de bu projenin ne 2018 yılı içinde ne de 2019’un ilk dönemde yapılması doğrudur. Mart ayından sonra şayet seçimi alabilirseniz yeniden getirmenizi grup olarak tavsiye ederiz.” Belediye Başkanı Günaydın da ‘1-2 yıldır bu konuyu konuşuyoruz. ‘Son yarım saat kalıncaya kadar ihale yaparım, hizmet peşindeyim’ dedim. Biz ne söylüyorsak o yapılacaktır, yapılacaktır da” dedi. Daha sonra yapılan oylamada Dede Korkut Müzesi’ne 2019 ve 2020 yılından bütçe kullanılması oy çokluğu ile kabul edildi. AK Parti grubu, maddeye ret oyu kullandı.

DEDE KORKUT MÜZESİNİN MALİYETİ NE KADAR?

Belediye Meclisinde ayrıca Dede Korkut müzesinin kaç paraya mal olacağı tartışması yaşandı. Başkanlık makamının müze yapımı için 2019 ve 2020 bütçesinden para kullanılmasına ilişkin teklifinin görüşmesi sırasında AK Parti Grup Başkan Vekili Salim Güntaç, proje maliyetinin 50 milyon TL’ye yakın olduğunun tahmin edildiğini söyledi. Günyadın, bu söz üzerine ‘nereden biliyorsunuz. 50 milyon olduğunu nereden çıkardınız. 50 milyon TL’nin yarısı bile değil. Yarısı kaç? 25 milyon TL. Onun da eksisi var” dedi.