Kent Konseyi’nin olağan genel kurulunda konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, isim vermeden AK Parti yönetimini Konseye, Yeni Otogar Projesi'nin yerinin iptali konusunda baskı yapmakla suçladı. Günaydın, “Isparta'yı kıskanma uğruna mahkemeye ver diyorlar.  Hoca mahkemeye mi verir? Bunlar ayıp şeyler. Konsey bu numaraya gelmedi. İçindeki bir grup bunu fişekledi yapacaksın diye sonra da ayrılık başladı. Buna hizmet mi diyorsunuz?” dedi.
  
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kent Konseyi’nin 3. Olağan genel kuruluna katılarak, konuşma yaptı. Konuşmasında  isim vermeden AK Parti yönetimini Konseye, Otogar Projesi'nin yerinin iptali konusunda baskı yapmakla suçlayan Günaydın,  Mahmut Bülbül'ün Isparta'ya büyük hizmetleri olduğunu söyledi.  Başkan Günaydın, şunları söyledi: "Kent Konseyi'ni istediği noktaya getiremedim. Bunun için de Mahmut Bülbül'e kusura bakma dedim. Gerçekten çok çalışmıştır. Bana dosya da getirmiştir.

Karıştırdım. Beni davet ettiler. Karşılıklı bir müzakere yapalım dedik. Aksilik ona da gidemedik.  İnşallah Isparta'ya hayırlısı kimse o kazanır. Bülbül'ün acısını yeni yönetimde çıkaracağım. Kendisi benim 50 yıllık dostumdur. Kendisine arkadaşlığından ötürü teşekkür ediyorum. Şehircilik ve mimarlık konusunda uzmanım. Bu konuda da mütevazi konuşmaya gerek yok. Yeni Sanayi Sitesi için modülasyon tarzında proje çizdim. Mehmet Boyacı, Bakanlığa anlattı bu projeyi. Modülasyon konusunda da yüksek lisans yapmıştım. Bakan görüyor ve hemen 9 vilayette uygulamaya aldı.  Bakanlık bir ay önce toplantı yaptı. 81 valiyi çağırdı ve taşınma ve sanayi projesini bizim projeyi yaymak üzere karar aldı.   Biraz önce projenin hızlandırılması için bir toplantı daha yaptık. Isparta'ya dev hizmetleri vermek için hayal kuruyorum.

İÇİNDEKİ BİR GRUP BUNU FİŞEKLEDİ YAPACAKSIN DİYE SONRA DA AYRILIK BAŞLADI

Yaşayan otogar Projesi çizdik. Türkiye'nin iddia ediyorum gelecek bakımından 1 milyon nüfusta olsa kaldıracak. Bin yıl yerinde kalacak proje uyguluyoruz. 25 bin metreküp beton döktük.  En kalitesini döküyoruz. Şu anda bağlantı yollarının asfaltını yapıyoruz.   Kolçelik  Kavşağı ile birlikte Otogar Kavşağını da çizdiriyorum. Şimdilik başka kavşağa ihtiyacımız da yok.  Sıkı takip ediyorum. Ama bunların hazırlanması, yapılması, çapları Isparta Belediyesi'ne aittir. Bir kere de çıkıp ya bu kavşağı ben yaptırıyorum, ben başlattım demedim.  Benim buna ihtiyacım yok. Bazı siyasiler olmayan şeylerden bir şeyler kapar. Buraya para çıkar. Ben çıkarttım der. Ben böyle siyasete sevmiyorum.

Uygulamayı seviyorum.  Bu konuyla ilgili televizyonlarda program yapıyor. Ben bu konuda uzmanım sen kimsin? Mimarlık Fakültesi var SDÜ'de. Sen nerden biliyorsun gidip de oradaki hocama 'Bu projeyi mahkemeye vereceksin yanlış yapılıyor? diyor. Cahil adam uzman olmadığın konuda niye konuşuyorsun? Ben çizmemi aşan konuda konuşmam. Sen de yapsana. Isparta'yı kıskanma uğruna mahkemeye ver diyorlar.  Hoca mahkemeye mi verir? Bunlar ayıp şeyler. Konsey bu numaraya gelmedi. Hoca gelmedi. İçindeki bir grup bunu fişekledi yapacaksın diye sonra da ayrılık  başladı. Bu mu hizmet. Buna hizmet mi diyorsunuz. Takdiri mahkemeye mi vermek istiyorsunuz. Lütfen bu konuda herkesin dikkatli olmasını dilerim. Eski konseye yapamadığım iyiliği yeni kurula daha iyi yardımcı olacağım. Onlarla iyi bir muhatap olacağım. Ayrıca teknik kurul kuracağım ve konseyle de ilgi kurulacak.”