Yöresel ürünlerin sergilendiği Antalya'daki ''YÖREX'' fuarında Isparta rüzgarı esti. 52 ilden 119 standın yer aldığı fuarda Belediyeler ve özel firmalar yörelerine ait ürettikleri ürünleri sergileme fırsatı bulurken bu fuarda Isparta Belediyesi'ne de 140 metrekare yer ayrıldı.
Isparta Belediyesi İSTEM tarafından üretilen, ''rose stonne'' (gül taşı) kilit parke ile ağaç oymacılığı sanatı ile yapılan eserler YÖREX fuarı'nda yer aldı. Ayrıca ev hanımlarına yönelik üretici pazarı standı da Antalya'daki fuarda kendini gösterdi. Ev hanımlarının evlerinde hazırladığı bir birinden güzel tekstil ürünleri ve gıda maddeleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Fuarda TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'da Isparta Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu standa ayrı bir ilgi gösterdi. Standı ziyarete gelen misafirlere gülsuyu, gül şerbeti ve gül lokumu ikram edilmesi de standa ayrı bir renk kattı.
Fuar açılışında stant başında kısa bir açıklama yapan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şunları söyledi:
''Isparta Belediyesi olarak Antalya'da açılmış olan bu YÖREX fuarına bizde ürettiğimiz ürünlerle katıldık. Bu fuarda Isparta Belediyemizin en iyi şekilde tanıtılmasını amaçladık. Isparta Belediyesi olarak ilk defa hayata geçirmiş olduğumuz projelerimiz var. Bu projelerimizin de burada yer almasını istedik. Bunlardan bir tanesi de ağaç oymacılık sanatı. Kaybolmaya yüz tutmuş bu sanatımızı günümüze taşıyarak kültürümüzü de yeniden ayaklandırmaya çalışıyoruz. Bu yaptığımız eserler kültürün işlendiği her yerde kullanılmasına öncülük edeceğiz. Ağaç oymacılık sanatından elde edilen ürünlerimizi yapacak olduğumuz müzemizde değerlendireceğiz. Ayrıca bu yaptığımız çalışma ile de istihdam oluşturmak istiyoruz. Bununla birlikte Isparta'da başlatmış olduğumuz üretici kadınlar pazarımızı da Antalya'ya taşıdık. Şehrimizin kültürünü simgeleyen ve evlerinde işledikleri tekstil ürünleri ile gıda maddelerini sergileme fırsatı sunduk.''