İl Müftüsü Galip Akın, 17 Haziran Çarşamba günü başlayacak olan Mübarek Ramazan - ı Şerif ayında her yıl olduğu gibi bu yılda bazı camilerde hatimle teravih namazı kıldırılacağım belirterek; "8'i il merkezinde 2'si merkez kasabada olmak üzere il genelinde toplam 10 Camide hatimle namaz kıldıracağız" dedi.

İl Müftüsü Galip Akın, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: "Bilindiği gibi 11 ayın sultanı Ramazan - ı Şerife sayılı günler kaldı. Mübarek Ramazan ayı 17 Haziran Çarşamba günü
akşam kılacağımız Teravih Namazı ile başlayacak ve ilk orucumuzu 18 Haziran Perşembe günü tutmaya başlayacağız.

"ULU CAMİ BAKIMDA OLDUĞU İÇİN KAVAKLI CAMİYİ TERCİH ETTİK"

Bizde bu mübarek ayı adına yakışır şekilde kutlamak için çalışmalar yapıyoruz. İl Müftülüğü olarak her yıl olduğu gibi bu yılda çeşitli camilerimizde Hatimle Teravih Namazı kıldıracağız. Halkımızın malumu olduğu üzere geçmiş yıllarda başta Ulu Cami olmak üzere belli camilerimizde teravih namazları hatimle kıldırıyorduk. Ancak, Ulu Camimizde bu yıl restorasyon çalışması yapıldığı için bu camimiz yerine Kavaklı Camimizi tercih etti. Bu doğrultuda il merkezinde 8, merkeze bağlı 2 Kasabamızda olmak üzere il genelinde toplam 10 Cami'de Ramazan ayı boyunca teravih namazları hatimle kıldırılacak. Ayrıca, yine Ramazan ayı boyunca çeşitli camilerimizde sabah namazından sonra, öğle namazından önce, ikindi namazından sonra ve teravih namazından önce mukabele programlarımız icra edilecektir" dedi.

İŞTE HATİMLE NAMAZ KILINACAK CAMİLER
 
İl Müftüsü Galip Akın, Hatimle namaz kılınacak camiler ile mukabele programı uygulanacak camilerin isimlerini şöyle sıraladı;

Hatimle namaz kılınacak camiler: Kavaklı Cami, İrfan Cami, Yusuf Ağa (Kadirbey) Cami. Kütük Minare Cami, Boylu Cami, Eski Tabakhane Cami, Çünür Merkez Cami, Deregümü Merkez Cami, Sav Kasabası Sinan Dede Cami ve Kuleönü Kasabası Merkez Cami.

Mukabele programı yapılacak Camiler:

Kavaklı Cami, Necip Cami, Muratdede Cami, Germiyan Cami, Dere Hızırbey Cami, Dere Kuzkaya Cami, Nurullah Cami, Bedir Cami, Gülistan Cami, Işıkkent Cami, Mimar Sinan Cami, İkikavak Cami, Kurşuncu Cami, Cihat Cami, Halıkent Cami, Gülcü Cami, Hanife Sultan Cami, Karakavak Cami, Fatih K. Kursu Cami.