Marka Avukatlarının 8 polisle dükkânlarını basarak haklarında tutanak tutup işlem yaptığı Belediye İşhanı'ndaki telefon satan 15 esnaf hakkında dava açıldı. Söz konusu davanın ilk duruşması 27 Şubat'ta görülecek.

Isparta’nın en merkezi yerinde bulunan Kaymakkapı Meydanındaki Belediye İşhanında ticari faaliyetini sürdüren Cep Telefonu ve aksesuarları satan esnafların başı geçtiğimiz Kasım ayında 'Marka Avukatları' ile derde girdi.

ESNAFLAR HAKKINDA DAVA AÇILDI

Bilindiği gibi; Geçtiğimiz yıl Kasım ayının son haftasında meydana gelen olayda; Kendilerinin 'Marka Avukatı' olduğunu söyleyen bu kişiler polislerle birlikte esnafların işyerine adeta baskın yaparak, esnafların sattığı telefon ve aksesuarların resimlerini çekip, kameraya alarak haklarında tutanak tutmuşlardı. Söz konusu avukatlar bu tutanaklarla birlikte konuyu mahkemeye taşıdılar ve işyerlerine girip denetim yaptıkları 15 esnaf hakkında dava açtılar.

ESNAFLARIN DURUMA TEPKİSİ SÜRÜYOR

Bu duruma tepkilerini sürdüren esnaflar, adeta ateş püskürüyor. Bu konuda daha önceden mutlaka uyarılmaları gerektiğini ifade eden Esnaflar, kendilerine haksızlık yapıldığını ve haksız yere dava açıldığını belirtiyorlar.

"ADETA DÜKKÂNLARIMIZI BASTILAR"

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Belediye İşhanı Esnafları; "Geçtiğimiz yıl Kasım ayında daha önceden hiçbir uyarı veya bilgi verilmemesine rağmen kendilerinin 'Marka Avukatı' olduğunu söyleyen bu kişiler bizim işyerinde sattığımız telefon ve aksesuarların resimlerini çekip, kameraya aldılar. Ardından 'Şu markayı neden satıyorsun? Ben o markanın Avukatıyım, bizden izin aldın mı?' gibi sorular sordular. Oysa bize daha önceden gelip şu, şu markaları satmanız yasak, bizden izinsiz satamazsınız demeleri gerekirsen birden dükkanımıza girip böyle bir hukuksuz uygulama yaptılar. Hatta, bu konuda olayı o kadar ileri götürdüler ki, adeta doğu da PKK terör örgütü mensuplanına yapılmayan muamele bize yapıldı diyebiliriz. Oysa biz böyle bir davranışı veya muameleyi asla hak etmedik ve son derece de rahatsız olduk.

"YARGISIZ İNFAZ YAPIYORLAR"

Çünkü, kendilerinin 'Marka Avukatı' olduğunu söyleyen bu kişiler yani bu Avukatlar yanlarına 8-9 Polis alarak adeta dükkanlarımızı basarcasına içeri girip içerideki müşterileri çıkarıp dükkanın da kapısını kapatarak içerde satmış olduğumuz tüm ürünleri didik didik elden geçirdiler. Oysa, sattığımız ürünler konusunda bize daha önceden hiçbir şekilde uyarıda bulunulmamasına rağmen ve denetimler konusunda hiçbir şekilde haber vermeden aniden dükkanlarımıza girdiler. Belediye İşhanı esnafları olarak bize yapılan bu muameleyi biz tek kelimeyle 'Yargısız infaz' olarak görüyoruz.

İLK DURUŞMA 27 ŞUBATTA"

Marka Avukatları işyerlerimizde yaptıkları bu araştırmaların sonunda işhanımızda ticari faaliyetini sürdüren bizleri yani 15 esnaf arkadaşımız hakkında dava açtılar. Davanın ilk duruşması ise 27 Şubat tarihinde görülecek.

ESNAF KONUYU ITSO VE MİLLETVEKİLLERİNE İLETMİŞTİ AMA...

Bilindiği gibi; Belediye İşhanında ticari faaliyetini sürdüren Cep Telefonu ve aksesuarları satan esnaflar, Marka Avukatlarının işyerlerini basmasının ardından konunun çözümü için Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'ndan ve Milletvekillerinden yardım ve destek istemişlerdi. Ancak, bu konuda şuana kadar hiçbir gelişme yaşanmadığı belirtiliyor.

Demokrat