19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 92. yıldönümü Isparta'da coşkuyla kutlandı. Atatürk Stadyumu'ndaki tören protokolün, halkı ve öğrencileri selamlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Törende bir konuşma yapan Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Türk milletinin önemli kavşak noktalarından birisinin 19 Mayıs 1919 olduğunu söyledi. Yıllardır süren savaşlardan milletin yorgun düştüğünü, mücadele azminin kırıldığını belirten Yılmaz, "Tarihi şan ve şerefle dolu bu büyük milletimiz zor zamanlarında bağrından nice kahramanlar çıkarmıştır.

19 Mayıs 1919'da Türk milletinin tarihin akışını değiştirme misyonu büyük önder Mustafa Kemal üstlenmiş, emsali görülmedik bir strateji ve mücadeleyle milletin makus talihini değiştirmiştir." dedi. Yılmaz, gençlerden azimle, inançla, umutla çalışarak geleceğe emin adımlarla yürümelerini istedi. Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin sahip olduğu genç nüfusu ile yeni yüzyılın en güçlü devletlerinden birisi olacağını belirterek, "Gençlerimiz kendilerine duyulan güveni boşa çıkartmayacaklardır. Bilimde, teknolojide, sporda Atatürk'ün özlemini duyduğu başarılar ile geleceklerini taçlandıracaklardır.

Sürekli olarak kendinizi yenileyecek, bu arada bizi biz yapan değerlerimizi de muhafaza ederek, daha güçlü bir Türkiye için çalışacaksınız." diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrencilerin sergiledikleri gösteriler, izleyenler tarafından büyük alkış topladı. Tören, okulların geçidi ile sona erdi. Törene, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şahingöz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, askeri ve sivil erkan katıldı.