AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, 'kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi' programı kapsamında 22 projeye yüzde 50'si hibe olmak üzere 4 milyon 262 bin liralık destek verildiğini bildirdi.

Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de 20 ilde uygulanmakta olan desteklerden Isparta'da meyvecilik, soğuk hava deposu, silo, ve teknolojik yatırım adına güzel neticeler alındığını kaydetti. Kurt, "Bu kapsamda 7 meyve tasnifleme ve ambalajlama tesisi, 4 süt işleme tesisi, 3 soğuk hava deposu, 3 ürün işleme ve paketleme tesisi, 1 silo yapımı, 4 kapasite artırımı ve teknoloji yenileme olmak üzere, toplam 22 projeye yüzde 50 hibe desteği verilmiştir." dedi.

764 çiftçiye toplam 4 milyon 262 bin liralık kırsal kalkınma yatırımları hibe desteği verildiğini ifade eden Kurt, elma ihracatına da iki yıldır ton başına 50 dolar destek verildiğini kaydetti.

Haydar Kemal Kurt, hayvancılıkta da kooperatiflere ciddi destekler verildiğini ifade ederek, süt prim desteği, küçükbaş, arıcılık, yavru balık ve su ürünleri olmak üzere 7 milyonun üzerinde destek verdiklerini anlattı.

Kurt, son olarak Ziraat Bankası aracılığı ile verilen sıfır faizli hayvancılık kredisinden 817 kişinin yararlanarak 55 milyon 883 bin liralık kredi kullandırıldığını ifade etti.