2 Haziran 2014 tarihinde İlimizdeki üç kütüphanede başlayan kütüphan-e Türkiye projesi ile ilgili olarak bilgi aldığımız İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, projenin merkezde Halil Hamit Paşa Halk Kütüphanesinde ilçelerde ise Yalvaç Hacı Ali Rıza Efendi ve Şarkikaraağaç ilçe halk kütüphanelerinde uygulandığını söyledi. Kılıç’ın projeye ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

“Bakanlığımız Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Hacettepe Üniversitesi Teknokent-teknoloji Transfer Merkezi işbirliğiyle , T.C Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde yürütülmekte olan kütüphan-e Türkiye Projesi kapsamına  ilimizden Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi, Şarkikaraağaç İlçe Halk Kütüphanesi ve Yalvaç Hacı Ali Rıza Efendi İl Halk Kütüphanesi dahil edilmiştir. Bu proje kapsamında Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünün yapmış olduğu faaliyetleri şu şekilde sıralayabiliriz. 

Isparta Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi “Kütüphan-e Türkiye “ projesi kapsamında çalışmalara  02.06.2014 tarihinde başlanmış olup bugüne kadar üç farklı gruba eğitim verilmiştir. Bunlardan ilki , bilgisayar kullanmayı bilmeyen kadın girişimcilerle iletişime geçilerek eğitim çalışmalarının startı verildi. Daha sonra Isparta Valisi Vahdettin Özkan ‘ın eşi Dr.Ruhan Özkan’ın  öncülüğünde yürütülen Mahalle Anneleri Projesi ile birleştirilen “Kütüphan-e  Türkiye” projesi mahalle anneleriyle eğitime devam etmiştir. Daha sonraki eğitimler ise yine Mahalle Anneleri ve halkın katılımıyla sürmüştür. Eğitimler haftada 5 günde 2’şer saat olmak üzere toplam  10 saat süreyle verildi. Verilen eğitim konuları;

57 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

Bilgisayar Teknolojileri ve uygulamalarına giriş,Microsoft Office Word,Excel ve Powerpoint Eğitimi,Elektronik Posta Uygulamaları, E-devlet ve SGK Uygulamaları ,Özgeçmiş (CV) Hazırlama Eğitimi  Eğitimler kapsamında bugüne kadar  57 kişiye toplamda  30 saat eğitim verilmiştir . Bu eğitimlerimize Ramazan ayının araya girmesi nedeniyle ara verilmiş olup  Eylül ayı itibari ile tekrar başlayacaktır.

Ayrıca “ Kütüphan-e Türkiye” Projesi için özel olarak hazırlanan bilgisayar destekli online interaktif eğitimi EDO ( English Discoveries ) ; projeye dahil olan 26 il ve ilçe halk kütüphanesi  arasından seçilen  15 halk kütüphanesi için özel olarak hazırlanmıştır. Pilot  olarak uygulanacak olan Bilgisayar Destekli Online İnteraktif İngilizce  Eğitimi için seçilen bu 15 kütüphane  arasından seçilen 15 halk kütüphanesi arasında yer alan  Isparta Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi , bu konuda da faaliyete geçerek 800 kişilik kontenjanı olan bu eğitim paketini de hizmete sunmuştur . Kullanıcılar kütüphaneden bu eğitimlere ücretsiz ulaşabilir . Bu güne kadar da İngilizce eğitimi içinde kütüphanemize 37 kişi başvurarak eğitime başlamıştır.