115 bin konutun bulunduğu Isparta’da 2014­2015 kış sezonuna girilirken aktif doğalgaz kullanıcısı 43 bin olarak tespit edildi. 72 bin konutsa kömürle ısınmaya devam ediyor. Kömürün hala doğalgaza göre bariz tercih edildiği ilimizde hava kirliliği de şimdiden kendini göstermeye başladı.

Isparta, yeni bir kış sezonuna hazırlanırken ısıtma sektörü rakamları da ortaya çıktı. Mahalli Çevre Kurulunun bilgisine sunulan ısınma sektörü rakamlarına göre, Isparta’da kömürün liderliği devam ediyor.

Isparta’da ısınma ihtiyacının büyük bir bölümü 2014­2015 kış sezonunda da kömürle karşılanacak. 115 bin konutun bulunduğu Isparta’da kömürle ısınma oranı yüzde 60 iken, doğalgaz ile ısınma oranı yüzde 40 civarında. Torosgaz’dan edinilen bilgiye göre Isparta’daki 115 bin konutun 53 bin 500'ü doğalgaz abonesi. Ancak doğalgazı aktif olarak kullanıldığı konut sayısı 43 bin. Henüz I0 bin konutta doğalgaz aboneliği yapılmasına rağmen ısınma için dönüşüm sağlanmamış durumda. Geriye kalan konutların 72 bini de ısınma ihtiyacını kömür ve benzer ürünlerle karşılıyor.

‘’HAVA KİRLİLİĞİ GÖZLE GÖRÜLÜR DERECEDE ARTTI’’

72 bin konutun kömürle ısınması hava kirliğini daha ilk aylardan kendini göstermesine neden oldu. Özellikle Davraz, Anadolu, Modernevler gibi aşağıda kalan mahallelerde kirlilik hat safhaya çıkmış durumda.

GÖNEN DE DOĞALGAZLA BULUŞACAK

Diğer taraftan Torosgaz’ın Gönen’e de doğalgaz götüreceği ve yatırıma da 2015 yılında başlayacağı öğrenildi.