Türkiye İstatistik Kurumunun son verilerine göre Eylül ayında Isparta’da 506 konut satıldı. Bu konutların 129'u ipotekli satış olar rak gerçekleşirken, bunlardan 54'ünün daha oturulmadan satılması dikkatleri çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Eylül ayı konut satış istatistikleri Isparta'daki emlak sektörünün geldiği noktayı gözler önüne serdi. Son verilere göre ilimizde Eylül ayında 506 konut satışı gerçekleşti. Ancak satılan konutların 3'te 1'ine yakının yani 129'unun ipotekli satış olması dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan TÜİK verilerine göre Isparta’da 2013 yılı Eylül ayında 406 konut satışı gerçekleşti. Bu satışların da 89'unun ipotekli olduğu görüldü. Yani lsparta'da her yıl hem konut satışı hem de ipotekli konut satışı artıyor. Veriler Isparta’da konut satışlarını son sürat devam ettiğini ancak ödeme konusunda sıkıntılar yaşandığını gözler önün seriyor. Vatandaşların uzun vadeli kredilerle almaya çalıştığı konutlar bir süre sonra sıkıntı oluşturuyor ve ipotek nedeniyle zorunlu satışa çıkatılıyor. Isparta’nın bu durumu TÜIK'in verilerine de yansımış durumda.