Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni Adliye binası ile şehir merkezine bağlayan ulaşım alanında alternatif yollar ürettiklerini belirtti.

     Günaydın, yazılı yaptığı açıklamasında, hızlı gelişen Isparta'da ulaşım problemini de aşmak amacıyla alternatif alanlar oluşturduklarını kaydetti. Nüfus yoğunluğuna bağlı olarak oluşabilecek trafik yoğunluğunu bertaraf etmek için planlı bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Günaydın, İstanbul yoluna paralel olarak yeni Adliye binasından Çünür Mahallesi'ne kadar 30 metre genişliğinde bölünmüş yol için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

     Yolun 500 metre uzunluğunda olduğunu belirten Günaydın, önce alt zemin ve köprülerin yapılacağını, bunun ardından hava şartları mümkün olduğu sürece yolun asfaltlanacağını bildirdi. Günaydın, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

     ''Bir ilin yaşanabilir ve modern bir şehir konumuna gelmesinin en büyük özelliklerinden bir tanesi de ulaşım problemini çözmüş olmasıdır. İftiharla söylemiş olduğumuz gece kondu sorunu olmayan ilimiz üniversite nüfusunun artması ile birlikte son yıllarda göç alan bir il konumundadır. İlimizin bu özelliğini iyi bilerek şehir plancısı personelimize talimat vererek konunun iyi irdelenmesini ve çözüm için alternatif çalışmaların başlatılması talimatını verdim. Yapılan proje doğrultusunda da Fen İşleri Müdürlüğümüz yolun bir an evvel hizmete girmesi için çalışmalarını başlattı. Çok kısa süre içerisinde yolumuzu hizmete sokmanın gayreti içerisinde olacağız.''