Isparta Emniyet Müdürü Halil Altan, göreve geldiği bir buçuk aylık süreden bu yana yaptığı çalışmalarla kentteki huzur ve asayiş olaylarına olumlu yönde bir ivme kazandırdı. Altan’ın direktifleri doğrultusunda çalışan emniyet personeli, son olarak 59 suç dosyasını aydınlatarak, failleri adalete teslim etti.

Isparta Emniyet Müdürlüğü’nde göreve gelen Halil Altan, görevi devraldıktan sonra kentteki huzur ve asayişi sağlamak adına gerçekleşen çalışmalara ciddi bir ivme kazandırdı. 

Yaklaşık bir buçuk ay önce yayımlanan üçlü kararname ile Isparta İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Halil Altan, Isparta’da Caner Tayfur’dan devraldığı görevinde, ildeki çalışmalara hız kattı.

Göreve geldikten sonra özellikle asayiş ve trafik olaylarını mercek altına alan Emniyet Müdürü Altan, önemli görevler üstlenen ve kayda değer çalışmalara imza atan personelini ödüllendirmeyi de ihmal etmedi. 

Bu bağlamda yapılan çalışmalar sonucu kentteki personelinin moral ve motivasyon bakımından tatmin olmasını da amaçlayan Altan, bu özenli çalışmalarının karşılığını da aynı doğrultuda günden güne almaya devam ediyor. 

Emniyet Müdürü Altan’ın talimatları doğrultusunda titiz bir çalışma sistemi izleyen Isparta Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri son olarak Şubat Ayı içersinde çeşitli suç dosyalarıyla aranan 59 olayın failini tespit ederek, yakaladı.

Emniyet güçleri, 59 suç dosyasıyla aranan bu failleri adli makamlara sevk ederek adalete teslim etti.    

İşte, 2015 yılı Şubat Ayında aydınlatılan 59 faili meçhul olay ve adli makamlarca verilen cezalar…

-          Cinsel saldırı suçundan aranan suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan H.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 4 yıl hapis cezası bulunan M.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 4 yıl 2 ay hapis cezası bulunan S.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 4 yıl ay hapis cezası bulunan M.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Hırsızlık suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 4 yıl hapis cezası bulunan S.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Hırsızlık suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 3 yıl hapis cezası bulunan T.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Borçlunun taahhüdünü ihlal suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 3 ay hapis cezası bulunan A.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 6 ay hapis cezası bulunan A.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 20 gün hapis cezası bulunan M.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 2 ay 26 gün hapis cezası bulunan N.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 3 ay hapis cezası bulunan M.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Cinsel istismar suçundan aranan M.K. tutuklu olarak halen cezaevinde bulunuyor.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 6 ay hapis cezası bulunan H.H.C. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Borçlunun taahhüdünü ihlal suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 3 ay hapis cezası bulunan A.E: tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Hakkı olmayan yere girme (Konut dokunulmazlığını ihlal) suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 7 ay 15 gün hapis cezası bulunan H.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 5 ay hapis cezası bulunan F.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          6184 Sayılı Aile Kanunu’na Muhalefet suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 3 gün hapis cezası bulunan A.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 3 ay hapis cezası bulunan M.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          6184 Sayılı Aile Kanunu’na Muhalefet suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 3 gün hapis cezası bulunan A.İ. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi suçundan aranan A.İ. tutuklu olarak halen cezaevinde bulunuyor.

-          Cezaevi firarisi olarak aranan F.Y. tutuklu olarak halen cezaevinde bulunuyor.

-          Hırsızlık suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 1 yıl hapis cezası bulunan M.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Hakaret suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 3 ay 6 gün hapis cezası bulunan M.A.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Kişilerin huzur ve sükûnunu bozma suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 3 ay 10 gün hapis cezası bulunan E.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Hırsızlık suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 1 yıl hapis cezası bulunan H.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Dolandırıcılık suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 1 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan U.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Resmi belgede sahtecilik suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 1 yıl 8 ay hapis cezası bulunan A.R.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 1 yıl 4 ay hapis cezası bulunan M.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Genel güvenliği tehlikeye sokma suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 2 yıl 6 ay hapis cezası bulunan M.R.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Fuhuşa teşvik (yaptırmak) suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 2 yıl 6 ay hapis cezası bulunan 2 yıl 6 ay hapis cezası bulunan A.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Fuhuşa teşvik (yaptırmak), aracılık etmek, yer temininde bulunmak suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 2 yıl 3 ay hapis cezası bulunan T.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Taksirle ölüme neden olma suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 3 yıl hapis cezası bulunan A.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Yağma suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 3 yıl hapis cezası bulunan V.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Resmi belgede sahtecilik suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 2 yıl hapis cezası bulunan F.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 2 yıl 6 ay hapis cezası bulunan H.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 5 ay hapis cezası bulunan M.İ. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Tehdit suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 5 ay hapis cezası bulunan M.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 5 ay hapis cezası bulunan N.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Tehdit suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 11 ay 20 gün hapis cezası bulunan M.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Hakaret suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 6 ay hapis cezası bulunan İ.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 2 ay 15 gün hapis cezası bulunan N.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 10 hapis cezası bulunan S.M. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          İşlediği bir suçtan dolayı aranan A.Ş. yakalandıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Dolandırcılık suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 5 gün hapis cezası bulunan U.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Cinsel istismar suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Y.D. tutuklu olarak halen cezaevinde bulunuyor.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.B. tutuklu olarak halen cezaevinde bulunuyor.

-          Borçlunun taahhüdünü ihlal suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 3 ay hapis cezası bulunan A.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 5 ay hapis cezası bulunan N.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan G.B. tutuklu olarak halen cezaevinde bulunuyor.

-          Uyuşturucu madde ticareti yapma – sağlama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.Ç. tutuklu olarak halen cezaevinde bulunuyor.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 2 ay 15 gün hapis cezası bulunan G.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Cinsel istismar suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.T. tutuklu olarak halen cezaevinde bulunuyor.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 4 ay 15 gün hapis cezası bulunan H.Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 5 ay hapis cezası bulunan G.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Taksirle yaralanmaya neden olma suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 11 ay 8 gün hapis cezası bulunan S.M. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Tehdit suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 3 ay 22 gün hapis cezası bulunan C.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 4 ay 15 gün hapis cezası bulunan H.Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-          Yaralama suçundan aranan ve hakkında kesinleşmiş 5 ay hapis cezası bulunan G.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Feti Kılıç