Isparta'da atıl durumda bulunan İstanbul yolu üzerindeki eski Gülkent Devlet Hastanesi ek binası 'Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Eğitim Merkezi' olacak.


Isparta'da atıl durumda bulunan İstanbul yolu üzerindeki eski Gülkent Devlet Hastanesi ek binası 'Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Eğitim Merkezi' olacak. Yaklaşık 3 yıldır hiçbir faaliyet gösterilmeyen Çünür kampüsündeki binanın, yaşlı bakım merkezi olması için Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (SDÜ YBEM) çalışma başlattı. Söz konusu proje ile özellikle Avrupa başta olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen yaşlıların konforlu bir ortamda yaşam sürmeleri, diğer yandan yaşlı bakım eğitimlerinin burada uygulamalı olarak verilip istihdam sağlanması amaçlanıyor. 

Şehir merkezinden 13 kilometre uzakta 4 bloktan oluşan 200 yatak kapasiteli hastane ek binası 2012 yılında taşınmıştı. Bu tarihten itibaren kullanılmayan binanın önce Polis Eğitim Merkezi ardından KYK’ya öğrenci yurdu olarak kiralanması gündeme geldi. Isparta Kent Konseyi 150 bin metrekarelik bir kampüs alanı üzerinde kurulan ve hastane konseptine uygun olarak yapılan binanın yurt için uygun olmayacağını, binanın yaşlı bakım merkezi olmasını önerdi. Bunun üzerine SDÜ YBEM tarafından hazırlanan proje kapsamında hastane olarak hizmet veren binanın yaşlı bakım merkezi statüsüne dönüştürülmesi amaçlandı. 

Projeye göre yaşlı bakım merkezi 100 yatak kapasitesinde olacak. Yaşlıların, kişiye özel tek kişilik odalarda konforlu yataklarda uyumaları, oluşturulan dinlenme salonları ile yaşlıların dinlenmeleri, fizik tedavi salonlarında uzmanların eşliğinde tedavileri ve fiziki aktivite yapmaları sağlanacak. Yemek hizmeti diyetisyen gözetiminde temiz ve hijyenik ortamlarda verilecek. Büyük bir bahçeye sahip olacak merkezde, sinema salonu da bulunacak. Merkez sadece yaşlıların bakım ve fiziki tedavileri için hizmet vermeyecek. Yaşlı bakıcılığı konusunda eğitimler de burada verilecek. 

SDÜ YBEM Müdürü Fatih Cebeci, yaşlı bakım ve rehabilitasyon eğitim merkezinin sağlık turizmi açısından şehre önemli ölçüde katma değer sağlayacağını söyledi.