Isparta'da uygulanan okul birleştirmelerine Genel Müdürlük'ten veto geldi. MEB Genel Müdürlüğü Isparta'daki bazı okulların birleştirilme kararlarını iptal etti.

Isparta'da büyük tartışmalara neden olan okul birleştirmelerine Milli Eğitim Bakanlığı Genel Müdürlüğü tarafından veto geldi. Genel Müdürlük'ten İl Mill Eğitim Müdürlüğü'ne 23 Temmuz 2014 tarihinde gönderilen yazı da bazı okulların birleştirilemeyeceği belirtildi.

VELİLERDEN SAKLANDI MI?

Öte yandan Temmuz ayında gelen bu yazının Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kamuoyundan saklanarak mağduriyet yaratıldığı iddia edildi. Bu konuyla ilgili hukuki sürecin başlatılacağı ifade edildi.

PARA GÖNDERİLMEYECEK

Diğer taraftan taşınmalar için 2 milyon TL gönderilmeyerek, yeni okul yapımlarında kullandırılacak.

İŞTE O YAZI:

"İliniz Merkezinde,bulunan 4 Ticaret Meslek Lisesinden Gürkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Isparta Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu. Lisesine öğrenci talebinin azalması nedeniyle Gürkan Meslekiye Teknik Anadolu Lisesinin, Isparta Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Isparta Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin de Isparta İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birleştirilmesi teklifine ilişkin ilgi yazı ve ekleri incelenmiştir.

2014 Ortaöğretim Kuramlarına Geçiş Uygulaması tercih listeleri ve kontenjan sayıları ilan edildiğinden, söz konusu okulların 2014-2015 eğitim-öğretim yılında birleştirilmeleri mümkün görülmemektedir.

Ancak, söz konusu okulların birleştirilmeleri ile ilgili Valilik teklifinin yenilenmesi durumunda, konu 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yeniden değerlendirilecektir."